ΑΘΗΝΑ
06:17
|
03.05.2024
Υπενθυμίζεται πως για το περιστατικό έχει τεθεί σε αργία εκπαιδευτικός, ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στη διαμαρτυρία-σαμποτάζ.
Κινητοποίηση φοιτητών στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ, 14 Φεβρουαρίου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε αυτεπάγγελτη παρέμβαση προχώρησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας για την διακοπή λειτουργίας του server στο ΕΚΠΑ την περασμένη Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου, λόγω της οποίας ακυρώθηκαν οι ψηφιακές εξετάσεις.

Η εισαγγελία διέταξε ποινική προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων, όπως παρακώλυση λειτουργίας πληροφοριακών συστημάτων και φθορά ψηφιακών δεδομένων.

Το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το οποίο θα διενεργήσει την έρευνα, υπό την εποπτεία εισαγγελικού λειτουργού, μεταξύ άλλων, θα εξετάσει εκπροσώπους των πρυτανικών αρχών ενώ αναμένεται να ζητήσει τη διαβίβαση αντιγράφου της ΕΔΕ που διενεργείται.

Σκοπός της έρευνας είναι να διακριβωθεί ενδεχόμενη ζημιά στη λειτουργία του πληροφοριακού συστήματος του ΕΚΠΑ και να ερευνηθεί ποια πρόσωπα είχαν πρόσβαση στο πληροφοριακό σύστημα.

Υπενθυμίζεται πως για το περιστατικό έχει τεθεί σε αργία εκπαιδευτικός, ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στη διαμαρτυρία-σαμποτάζ, αντιδρώντας στην απόφαση των πρυτανικών αρχών να διεξαχθεί ψηφιακά η εξεταστική, παρακάμπτοντας τις κινητοποιήσεις των φοιτητών.

Την Τετάρτη, ο αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ χαρακτήρισε «δολιοφθορά» την παρέμβαση φοιτητών και εκπαιδευτικών.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής τη Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα