ΑΘΗΝΑ
15:15
|
09.05.2024
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όλα τα μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βρετανικό φορτηγό πλοίο υπέστη μικρές ζημιές ταξιδεύοντας στην Ερυθρά Θάλασσα, καθώς χτυπήθηκε από πύραυλο, περίπου 100 ναυτικά μίλια ανατολικά της πόλης Άντεν στην Υεμένη, σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου για τις Επιχειρήσεις Θαλάσσιου Εμπορίου (UKMTO).

Η βρετανική εταιρεία ναυτιλιακής ασφάλειας Ambrey είπε ότι ο πύραυλος, αν και δεν χτύπησε απευθείας το πλοίο, προκάλεσε διαρροή καυσίμου, ενώ σημείωσε ότι όλα τα μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους.

Χθες, η UKMTO ανακοίνωσε ότι έλαβε αναφορά για έκρηξη κοντά σε πλοίο, 85 ναυτικά μίλια ανατολικά του λιμανιού της πόλης Άντεν της Υεμένης. Πρόκειται για ελληνόκτητο πλοίο, με την ονομασία «Lycavitos», υπό σημαία Μπαρμπέιντος.

Εν τω μεταξύ, ο ηγέτης των ανταρτών Χούθι της Υεμένης, Αμπντούλ Μαλίκ αλ-Χούθι, δήλωσε χθες ότι οι αμερικανο-βρετανικοί βομβαρδισμοί στις τοποθεσίες της οργάνωσης «απέτυχαν να χτυπήσουν τους στόχους τους» και δεσμεύτηκε ότι ο Χούθι θα συνεχίσουν τις επιχειρήσεις στην Ερυθρά Θάλασσα «μέχρι να σταματήσει η ισραηλινή επίθεση στη Γάζα».

Σύμφωνα με τον αλ-Χούθι, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία εξαπέλυσαν 40 πλήγματα κατά της Υεμένης αυτή την εβδομάδα, τα περισσότερα από τα οποία στόχευαν το δυτικό κυβερνείο της Χουνταϊντά.

Την Τετάρτη, οι Χούθι ανακοίνωσαν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία έχουν πραγματοποιήσει 403 επιδρομές στην Υεμένη, από την έναρξη των επιθέσεων τους στη χώρα τον Ιανουάριο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Κύπρος: Απέπλευσε πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια για την πλωτή προβλήτα στη Γάζα

Νέες επιθέσεις σε πλοία ανέλαβαν οι Χούθι της Υεμένης

ΛΑΡΚΟ: Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για την απόλυση των εργαζομένων- Κινητοποίηση στο Σύνταγμα την Παρασκευή

Κρήτη: Βιασμό από 28χρονο καταγγέλλει 16χρονη τουρίστρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα