ΑΘΗΝΑ
00:49
|
28.04.2024
Ο 47χρονος Ρώσος κρατούμενος ένιωσε αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του, ανακοίνωσαν οι ρωσικές σωφρονιστικές αρχές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την τελευταία του πνοή άφησε, στη σωφρονιστική αποικία Νο 3, στο χωριό Χαρπ στον Αρκτικό Κύκλο όπου κρατούνταν, ο αντιπολιτευόμενος πολιτικός Αλεξέι Ναβάλνι που κρατούνταν στις φυλακές μετά από πολυετείς διαδοχικές καταδίκες.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Σωφρονιστική Υπηρεσία της περιοχής, ο 47χρονος Ναβάλνι, που κρατούνταν στις φυλακές από το 2021 μετά την ανάρρωσή του από μια απόπειρα δολοφονίας, ένιωσε αδιαθεσία και κατέληξε παρά τις προσπάθειες ανάνηψης, ενώ τα αίτια του θανάτου του ερευνώνται.

«Στις 16 Φεβρουαρίου, στη σωφρονιστική αποικία Νο. 3, ο καταδικασμένος Ναβάλνι Α., ένιωσε αδιαθεσία μετά από βόλτα και έχασε τις αισθήσεις του. Γιατροί από το ίδρυμα έφτασαν αμέσως και κλήθηκε ιατρική ομάδα έκτακτης ανάγκης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η Ομοσπονδιακή Σωφρονιστική Υπηρεσία στην περιοχή Γιάμαλο-Νενέτς, μεταδίδει ειδήσεις για τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι στην IK-3. Δεν έχουμε καμία επιβεβαίωση για αυτό ακόμα. Ο δικηγόρος του πετάει τώρα για την περιοχή. Μόλις έχουμε οποιαδήποτε πληροφορία, θα την αναφέρουμε», έγραψε στον λογαριασμό της στο X η εκπρόσωπος του Ναβάλνι, Κίρα Γιαρμίς.

«Σύμφωνα με τη διαδικασία που ορίζει ο νόμος, διενεργείται σειρά ερευνών για την διαπίστωση των συνθηκών του συμβάντος», ανέφεραν μέσω Telegram οι αρχές.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενημερώθηκε για τον θάνατο του Ναβάλνι, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ανέφερε ο ανταποκριτής της Kommersant Αντρέι Κολέσνικοφ στο κανάλι του στο Telegram, ενώ φέρεται να πρόσθεσε ότι θα διενεργηθούν οι σχετικοί έλεγχοι, όπως σε κάθε παρόμοιο περιστατικό και δεν απαιτούνται ειδικές οδηγίες.

Στις 4 Αυγούστου 2023, ο Ναβάλνι είχε καταδικαστεί σε επιπλέον 19 χρόνια κράτησης σε αποικία ειδικού καθεστώτος με την κατηγορία της «εξτρεμιστικής δραστηριότητας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα