ΑΘΗΝΑ
17:45
|
02.05.2024
Το θύμα σε θύτη μετατρέπει η Εισαγγελία και καλεί την 19χρονη να απολογηθεί λίγες ημέρες μετά το εφετείο του καταδικασμένου πρωτόδικα αστυνομικού.
Φεμινιστικές συλλογικότητες καλούν στα δικαστήρια τη Δευτέρα, που θα ξεκινήσει η δίκη του αστυνομικού στο Εφετείο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έναν μήνα πριν την δίκη σε δεύτερο βαθμό του αστυνομικού που κρατούσε και εξέδιδε με τη βία την 19χρονη από την Ηλιούπολη, υπόθεση που είχε προκαλέσει σάλο το καλοκαίρι του 2021, το θύμα μετατράπηκε σε θύτη και καλείται να δικαστεί την επόμενη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου.

Όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ του tvxs.gr, η κοπέλα έχει κλητευθεί από το δικαστήριο «γιατί διαπιστώθηκε να εκδίδεται με αμοιβή, χωρίς να κατέχει το απαιτούμενο πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος και χωρίς να υποβάλλεται στους σχετικούς ιατρικούς ελέγχους» και μάλιστα για την περίοδο που ήταν αιχμάλωτη του αστυνομικού.

Η κλήτευση έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες του tvxs, στα μέσα Ιανουαρίου, έναν μήνα πριν τη δίκη του αστυνομικού στο Εφετείο η οποία ξεκινάει την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου και εκτιμάται από νομικούς πως ο αστυνομικός θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τις κατηγορίες κατά του θύματος υπέρ του.

Υπενθυμίζεται ότι το Δεκέμβριο του 2022 ο αστυνομικός είχε κριθεί ένοχος με ψήφους 4 έναντι 3 για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπου, αλλά του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του «πρότερου σύννομου βίου» και η ποινή κάθειρξης 5,5 ετών κατά συγχώνευση που του επιβλήθηκε ορίστηκε με ανασταλτικό χαρακτήρα, με αποτέλεσμα να κυκλοφορεί ελεύθερος, μέχρι την εκδίκαση της έφεσης, παρότι οι  δικηγόροι της 19χρονης έχουν καταγγείλει ότι η κοπέλα έχει δεχτεί απειλές.

Φεμινιστικές συλλογικότητες καλούν στα δικαστήρια τη Δευτέρα, που θα ξεκινήσει η δίκη στο Εφετείο, για τη στήριξη της 19χρονης, θύματος trafficking.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποκαλύφθηκε το πρόσωπο γυναίκας Νεάντερταλ 75.000 ετών

Έξοδος Πάσχα: Αυξημένη κίνηση σε λιμάνια και δρόμους

«Τουλάχιστον 51» οι νεκροί της σφαγής στο Σπίτι των Συνδικάτων της Οδησσού

Νίσυρος: Προφυλακιστέος ο αρχαιοφύλακας που παρενοχλούσε ανήλικα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα