ΑΘΗΝΑ
03:07
|
27.07.2024
Παρά την ρητορική για ανάγκη κατάπαυσης του πυρός ο πρόεδρος Μπάιντεν ετοιμάζεται να παρακάμψει για μια ακόμα φορά το Κογκρέσο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται να στείλουν περισσότερες βόμβες και άλλα όπλα στο Ισραήλ, παρά την ρητορική τους για ανάγκη κατάπαυσης του πυρός και τις δηλώσεις πως αντιτίθενται στα σχέδια του Τελ Αβίβ για χερσαία εισβολή στη Ράφα, όπου παραμένουν παγιδευμένοι πάνω από 1,3 εκατομμύρια εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι.

Η προτεινόμενη παράδοση όπλων περιλαμβάνει περίπου χίλιες βόμβες MK-82 και KMU-572 Joint Direct Attack Munitions (JDAMs) που μετατρέπουν τα μη κατευθυνόμενα πυρομαχικά σε βόμβες ακριβείας, ανέφερε η Wall Street Journal χθες Παρασκευή, επικαλούμενη ανώνυμους αξιωματούχους των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας, οι ΗΠΑ εξετάζουν περαιτέρω το ενδεχόμενο να στείλουν ασφάλειες βομβών FMU-139, με τη συνολική αποστολή να εκτιμάται σε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, τα οποία θα καταβληθούν από τη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ προς το Ισραήλ.

Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μέχρι στιγμής έχει παρακάμψει δύο φορές το Κογκρέσο για να στείλει επειγόντως στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ, την ώρα που οι νεκροί του πολέμου ξεπερνούν τους 28.000, κυρίως παιδιά και γυναίκες.

Σύμφωνα με την WSJ, οι ΗΠΑ έχουν παράσχει περίπου 21.000 πυρομαχικά ακριβείας στο Ισραήλ από την έναρξη του πολέμου τον περασμένο Οκτώβριο. Τα πυρομαχικά αυτά είναι αρκετά για να συντηρηθούν 19 εβδομάδες βομβαρδισμού της Γάζας, αλλά πιθανά θα συρρικνωθούν ραγδαία εάν το Ισραήλ εξαπολύσει μαζική επίθεση στον Λίβανο, όπου έχει εμπλακεί σε συνοριακές μάχες με τη Χεζμπολάχ.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζυμώσεις για μία νέα συμφωνία Βρετανίας-Ε.Ε. βλέπει το Politico

Το Λονδίνο δεν αμφισβητεί το δικαίωμα του ΔΠΔ για εντάλματα σύλληψης κατά Νετανιάχου και Γκάλαντ

Η Κίνα και η παλαιστινιακή συμφωνία εθνικής συμφιλίωσης

Συνάντηση Νετανιάχου-Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο για την «επόμενη μέρα» στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα