ΑΘΗΝΑ
18:49
|
02.05.2024
Οι δικηγόροι αποκάλυψαν πως την μήνυση κατά του θύματος, την κατέθεσε ο καταδικασμένος πρωτόδικα αστυνομικός που την εξέδιδε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Μνημείο ντροπής» για την Εισαγγελική Αρχή και την Ελληνική Δικαιοσύνη, χαρακτήρισαν την μήνυση που ασκήθηκε κατά της 19χρονης από την Ηλιούπολη οι δικηγόροι της, Δήμητρα Κεραμίδα και Αντωνία Λεγάκη, αποκαλύπτοντας πως η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε από τον
(καταδικασμένο πρωτόδικα) αστυνομικό που την εξέδιδε.

«Την Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024, το κορίτσι που έγινε γνωστό στο πανελλήνιο ως η 19χρονη κοπέλα που αιχμαλώτισε και εξέδιδε ο αστυνομικός στην Ηλιούπολη το 2021, καλείται να δικαστεί ως κατηγορούμενη διότι, “διαπιστώθηκε να εκδίδεται με αμοιβή (τότε που ήταν αιχμάλωτη) χωρίς το απαιτούμενο πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος” και “κατελήφθη να κατέχει ναρκωτικά για δική της αποκλειστικά χρήση“», γράφουν στην ανακοίνωσή τους, οι συνήγοροι της 19χρονης- θύματος trafficking και συνεχίζουν:

«Η ποινική δίωξη ασκήθηκε κατόπιν μήνυσης του αστυνομικού, ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα. Αυτός δηλαδή που είχε αιχμαλωτίσει το κορίτσι και το εξέδιδε, την μήνυσε ότι εκδιδόταν χωρίς πιστοποιητικό», τονίζοντας πως στη συνέχεια «ο εισαγγελέας, άσκησε ποινική δίωξη στο κορίτσι! Ότι δηλαδή όταν ήταν αιχμάλωτη και την εξέδιδαν με τη βία (αυτό έχει αποδειχθεί με δικαστική απόφαση) δεν είχε εκδώσει πιστοποιητικό ιερόδουλης!».

«Ο ίδιος αστυνομικός που καταδικάστηκε για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα (το επαναλαμβάνουμε για να μην ξεχνιόμαστε) μήνυσε το κορίτσι που είχε αιχμαλωτίσει, για κατοχή μικροποσότητας χασίς, παρ’ ότι δεν επιβεβαιώθηκε αυτό από κανένα στοιχείο! Παρά ταύτα ο Εισαγγελέας της άσκησε δίωξη και για κατοχή ναρκωτικών», τόνισαν οι δικηγόροι.

«Το θύμα trafficking όχι μόνο παραμένει απροστάτευτο, αλλά σύρεται κατηγορούμενη με Εισαγγελική σφραγίδα! Η Δικαιοσύνη τιμωρεί το θύμα ακόμη και μετά την πρωτόδικη δικαίωση του

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά ως το Μ. Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Μιχαλολιάκος: Έφεση κατά της αποφυλάκισης ασκεί ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας

Μηχανική βλάβη στο πλοίο Power Jet: Ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες

Αραιώνουν τα δρομολόγια των συγκοινωνιών από Μ. Παρασκευή ως Τετάρτη Πάσχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα