ΑΘΗΝΑ
04:22
|
28.04.2024
Το Ισραήλ κατηγόρησε τον Λούλα, ότι ευτελίζει το Ολοκαύτωμα και προκαλεί προσβολή στον εβραϊκό λαό.
Λούλα κατά Ισραήλ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ κήρυξε τη Δευτέρα (19/2) τον πρόεδρο της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα «persona non grata» στο εβραϊκό κράτος, κλιμακώνοντας μια σύγκρουση που ξεκίνησε από έντονα επικριτικές δηλώσεις του Βραζιλιανού ηγέτη ενάντια στον τρόπο που διεξάγεται ο πόλεμος κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο Λούλα συνέκρινε τη μοίρα των Παλαιστινίων της Γάζας με εκείνη των εβραίων την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, κάνοντας παραλληλισμό μεταξύ της βίας που ασκεί το Ισραήλ στη Γάζα και της γενοκτονικής βίας του Χίτλερ.

Ο επικεφαλής του βραζιλιανού κράτους έκανε λόγο για «γενοκτονία» στη Γάζα από πλευράς των Ισραηλινών.

«Δεν θα ξεχάσουμε ούτε θα συγχωρήσουμε. Είναι μια σοβαρή αντισημιτική επίθεση. Στο όνομά μου και στο όνομα των πολιτών του Ισραήλ – πείτε στον pρόεδρο Λούλα ότι είναι persona non grata στο Ισραήλ μέχρι να το πάρει πίσω», είπε ο υπουργός Εξωτερικών, Ισραήλ Κατς, στον πρέσβης της Βραζιλίας στο Ισραήλ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ισραηλινού ΥΠΕΞ.

Το Ισραήλ κατηγόρησε τον Λούλα ότι ευτελίζει το Ολοκαύτωμα και προκαλεί προσβολή στον εβραϊκό λαό, ενώ ο Κατς κάλεσε τον πρεσβευτή της Βραζιλίας για να τον επιπλήξει για τα σχόλια του προέδρου της χώρας του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα