ΑΘΗΝΑ
18:48
|
28.04.2024
Καλά, και αυτός ο Φειδίας δεν ένιωσε καμία ντροπή το 2021, όταν μοντέλα του Dior «καταπατούσαν» τον χώρο του;!
Ήταν Ιούνιος του 2021...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αγανακτισμένη δήλωση έκανε, που λέτε, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη (λίγες μέρες μετά από την άλλη αγανακτισμένη αντίδρασή της για το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ του «Μεγάλου Αλεξάνδρου» στο Netflix) όταν αντίκρυσε την παρουσίαση της κολεξιόν Τούρκου σχεδιαστή, Εrdem Μoralioglu, στο Βρετανικό Μουσείο μπροστά από τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Η επίδειξη, όπως είπε ο ίδιος ο σχεδιαστής, άντλησε την έμπνευσή του από την εμβληματική εμφάνισή της Μαρίας Κάλλας ως Μήδεια, το 1953 στη Σκάλα του Μιλάνου.

Είδε τα μοντέλα μπροστά στα γλυπτά του Παρθενώνα η Υπουργός και όπως είναι φυσικό (θα έλεγε κανείς, αλλά και όχι) αντέδρασε κάπως έτσι:

Με τη διοργάνωση επίδειξης μόδας στις αίθουσες όπου εκτίθενται τα Γλυπτά του Παρθενώνα, το Βρετανικό Μουσείο, για μια ακόμη φορά, αποδεικνύει τον μηδενικό σεβασμό του προς τα αριστουργήματα του Φειδία. Οι ιθύνοντες του Βρετανικού Μουσείου ευτελίζουν και προσβάλλουν, όχι μόνο το μνημείο, αλλά και τις οικουμενικές αξίες που αυτό εκπέμπει. Οι συνθήκες έκθεσης και φύλαξης των γλυπτών, στη Duveen Gallery, συνεχώς επιδεινώνονται. Είναι η ώρα τα κλεμμένα και κακοποιημένα γλυπτά αριστουργήματα να αστράψουν στο αττικό φως.

Ωστόσο, το 2021, τρία χρόνια πριν και επί υπουργίας της κας. Μενδώνη, δεν είδαμε «να αντιδρούν και να μην νιώθουν σεβασμό» ο Φειδίας, ο Ικτίνος και ο Καλλικράτης, θα προσθέσω εγώ, όταν πανέμορφα μοντέλα του οίκου Dior φωτογραφίζονταν, όχι σε Μουσείο και μπροστά σε εκθέματα, αλλά πάνω στον Ιερό Βράχο και μπροστά από τον Παρθενώνα.

Πατήστε μέσα για να δείτε την κινηματογραφική φωτογράφιση:

Να τονίσουμε, ότι ο Παρθενώνας, ναός των αρχιτεκτόνων Ικτίνου και Καλλικράτη με γλυπτά του Φειδία (ναι, το ξαναγράφω) είχε νοικιαστεί στον οίκο Dior από το υπουργείο Πολιτισμού, τον Ιούνιο του 2021, με σκοπό να πραγματοποιήσει φωτογραφίσεις και κινηματογραφήσεις της συλλογής του «Cruise 2022» σε αρχαιολογικούς χώρους και συγκεκριμένα στην Ακρόπολη, το Ηρώδειο, την Αρχαία Αγορά, τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και στην αρχαία Νεμέα (καλέ, εδώ μιλάμε για πέντε αρχαιολογικούς χώρους! Τι όχι;).

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dior Official (@dior)

Αχ βρε Ικτίνε! Αχ βρε Καλλικράτη! Αχ βρε καήμενε Φειδία που οι οικουμενικές σας αξίες μεταβάλλονται σύμφωνα με τα εκάστοτε πολιτικά «ντεφιλέ»!!

Αχ βρε Λίνα και εσύ, ξέχασες το δικό σου ντεφιλέ πριν τρία χρόνια, που έκανες ξακουστό τον ταπεινό Παρθενώνα σε όλο τον πλανήτη;

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν συζητά νέο πρόγραμμα δανείων με την επικεφαλής του ΔΝΤ

Μακρόν: Τα πυρηνικά όπλα της Γαλλίας θα πρέπει να αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής αμυντικής συζήτησης

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο ΥΠΕΣ

Η Μελόνι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα