ΑΘΗΝΑ
04:30
|
06.05.2024
Οι αγρότες έχουν σταθμεύσει τα τρακτέρ τους στο πεζοδρόμιο απέναντι από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χιλιάδες αγρότες από όλη την Ελλάδα κατέφθασαν με τα τρακτέρ τους στο Σύνταγμα, όπου έχουν ήδη συγκεντρωθεί 137 αγροτικά οχήματα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ., για να συμμετέχουν στο παναγροτικό συλλαλητήριο, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει στις 18:30. Τα πρώτα τρακτέρ που έφτασαν στο κέντρο της Αθήνας είχαν περάσει νωρίτερα από την πλατεία Καραϊσκάκη.

Στο πλευρό των αγροτών βρίσκονται φοιτητές και οδηγοί ταξί, οι οποίοι κατέφθασαν στο Σύνταγμα, για να τους στηρίξουν στον αγώνα τους.

Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει και οι πρώτες πορείες αγροτών από τα μπλόκα Καρδίτσας, Αγιάς, Φθιώτιδας, της Εύβοιας, της Αταλάντης και της Μεσσηνίας, οι οποίοι κατευθύνονται από την Ομόνοια προς το Σύνταγμα.

Σύμφωνα με την τροχαία, στο κέντρο έχουν καταφθάσει επτά λεωφορεία με περίπου 2.000 διαδηλωτές, ενώ αναμένεται συνολικά να καταφθάσουν περισσότερα από 60 λεωφορεία.

Το Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού σε ένδειξη αλληλεγγύης, μοίρασε φαγητό στους διαδηλωτές, οι οποίοι αναμένεται να περάσουν όλη τη νύχτα στο Σύνταγμα.

Οι αγρότες έχουν σταθμεύσει τα τρακτέρ τους στο πεζοδρόμιο απέναντι από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Ισχυρή είναι η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ σε ισχύ είναι τα έκτακτα μέτρα κυκλοφορίας για το κέντρο της Αθήνας.

Το κονβόι από τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία, είχε ξεκινήσει το πρωί από το Κάστρο Βοιωτίας όπου προηγήθηκε διανυκτέρευση. Αντίστοιχα, από την Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο, τα τρακτέρ και τα οχήματα προσεγγίζουν το κέντρο μετά την προσυγκέντρωση στα Μέγαρα.

Μαζικά για το μεγάλο συλλαλητήριο αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Αιτωλοακαρνανία

Από τρεις διαφορετικές περιοχές, απ’ όλο τον Νομό Αιτωλοακαρνανίας, ξεκίνησαν για να μεταβούν στην Αθήνα για το μεγάλο συλλαλητήριο και οι αγωνιζόμενοι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Αιτωλοακαρνανίας.

Λεωφορεία αναχώρησαν από το μπλόκο της Ερμίτσας έξω από το Αγρίνιο για τους αγρότες της γύρω περιοχής, από τον κόμβο Χαλίκι στο δεύτερο μπλόκο που έχει στηθεί με συμμετοχή από πολλά γύρω χωριά, όπως Νεοχώρι, Πεντάλοφο, Κατοχή κ.ά., ενώ τη δική τους δυναμική συμμετοχή ετοιμάζουν και οι αγρότες από περιοχές του Μεσολογγίου και της Ναυπακτίας.

«Δεν υποχωρούμε, αν δεν δικαιωθούν τα αιτήματα επιβίωσης που έχουμε», τονίζουν και καλούν σε αλληλεγγύη και τον λαό της Αθήνας. Όλος ο νομός είναι στο πόδι για τα δίκαια αιτήματα των αγροτών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα