ΑΘΗΝΑ
01:39
|
27.07.2024
Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι έχει πλήξει περισσότερους από 50 στόχους της Χεζμπολάχ στη Συρία και 3.400 στον Λίβανο από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα.
Οι πύραυλοι έπληξαν δεκαόροφο συγκρότημα κατοικιών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον δύο νεκροί είναι ο απολογισμός πυραυλικής επιδρομής τις πρώτες πρωινές ώρες στην Δαμασκό, μετέδωσε σήμερα το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA κάνοντας λόγο για ισραηλινή επίθεση που είχε στόχο ένα κτίριο κατοικιών.

Από το χτύπημα προκλήθηκαν ζημιές στον τέταρτο όροφο ενός 10όροφου κτιρίου στην συνοικία Καφρ Σούσα, μια περιοχή υψίστης ασφαλείας της συριακής πρωτεύουσας που φιλοξενεί ανώτερους αξιωματούχους ασφαλείας, αρχηγεία πληροφοριών και ένα ιρανικό πολιτιστικό κέντρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ζημιές επεκτάθηκαν στην περιοχή γύρω από το κτίριο, έσπασαν τζάμια και σημειώθηκαν ζημιές σε δεκάδες αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στην περιοχή. Ένα άδειο σταθμευμένο λεωφορείο του κοντινού ιδιωτικού σχολείου Al-Bawader υπέστη επίσης ζημιές και γονείς έσπευσαν πανικόβλητοι στο σχολείο για να παραλάβουν τα παιδιά τους.

Το Τελ Αβίβ, κατά την πάγια τακτική του σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση εναντίον της συνοικίας που είχε πληγεί ξανά από ισραηλινά πυρά πριν έναν χρόνο με αποτέλεσμα να σκοτωθούν Ιρανοί ειδικοί του στρατού.

Παρά την συνήθη σιωπή του, στις 3 Φεβρουαρίου, ο εκπρόσωπος των IDF Ντάνιελ Χάγκαρι, ανακοίνωσε ότι ο ισραηλινός στρατός έχει πλήξει περισσότερους από 50 στόχους της Χεζμπολάχ στη Συρία και 3.400 στον Λίβανο από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα.

Από τότε που ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία το 2011, το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές στον βόρειο γείτονά του, στοχεύοντας κυρίως δυνάμεις που υποστηρίζονται από το Ιράν, συμπεριλαμβανομένων μαχητών της Χεζμπολάχ, καθώς και θέσεις του συριακού στρατού.

Τα χτυπήματα έχουν αυξηθεί από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος του Ισραήλ με τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Στις 10 Φεβρουαρίου, ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές που είχαν στόχο ένα κτίριο σε πολυτελή περιοχή κοντά στη Δαμασκό σκότωσαν τρία άτομα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μια μέρα νωρίτερα, μια περιοχή κοντά σε στρατιωτικό αεροδρόμιο δυτικά της Δαμασκού δέχτηκε επίθεση με πυραύλους, ενώ το υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι μη επανδρωμένα αεροσκάφη εισήλθαν στον εναέριο χώρο της Συρίας από την κατεύθυνση των υψωμάτων Γκολάν που κατέχονται από το Ισραήλ.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Παρατηρητήριο είχε αναφέρει ότι επτά άμαχοι ήταν μεταξύ των 11 ανθρώπων που σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στην πόλη Χομς της κεντρικής Συρίας. Τα πλήγματα ισοπέδωσαν εντελώς ένα κτίριο σε μια από τις πιο εύπορες συνοικίες της πόλης και έπληξαν επίσης άλλους στόχους που συνδέονται με ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν, πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζυμώσεις για μία νέα συμφωνία Βρετανίας-Ε.Ε. βλέπει το Politico

Το Λονδίνο δεν αμφισβητεί το δικαίωμα του ΔΠΔ για εντάλματα σύλληψης κατά Νετανιάχου και Γκάλαντ

Η Κίνα και η παλαιστινιακή συμφωνία εθνικής συμφιλίωσης

Συνάντηση Νετανιάχου-Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο για την «επόμενη μέρα» στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα