ΑΘΗΝΑ
15:01
|
28.04.2024
Η Αμερικανίδα influencer Ρούμπι Φράνκε καταδικάστηκε σε τουλάχιστον τέσσερα χρόνια φυλάκιση για κακοποίηση και υποσιτισμό των παιδιών της.
Η influencer Ρούμπι Φράνκε στο δικαστήριο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρούμπι Φράνκε, μητέρα έξι παιδιών και influencer που έδινε συμβουλές σε γονείς από το διαδίκτυο μέσω ενός δημοφιλούς καναλιού στο YouTube, καταδικάστηκε στις ΗΠΑ σε τέσσερις ποινές φυλάκισης από ένα έως 15 χρόνια η καθεμία, με επιβαρυντικές κατηγορίες για κακοποίηση των παιδιών της.

Η Φράνκε, 42 ετών, η οποία είχε 2,3 εκατομμύρια ακολούθους στο τώρα διαγραμμένο κανάλι της με τίτλο 8 Passengers, συνελήφθη στη νότια πόλη Άϊβινς της Γιούτα τον περασμένο Αύγουστο, αφού ο υποσιτισμένος 12χρονος γιος της, με ανοιχτές πληγές που ήταν κολλημένες με κολλητική ταινία, σκαρφάλωσε έξω από ένα παράθυρο στο σπίτι της Τζόντι Χίλντεμπραντ, ιδιοκτήτριας μιας επιχείρησης παροχής συμβουλών αυτοβελτίωσης και συνεργάτιδας της Φράνκε, για να ζητήσει φαγητό και νερό από έναν γείτονα.

Μια από τις κόρες της YouTuber βρέθηκε αργότερα σε παρόμοια υποσιτισμένη κατάσταση στο σπίτι της Χίλντεμπραντ. Μετά τη σύλληψη της Φράνκε, η μεγαλύτερη κόρη της Σάρι Φράνκε, ηλικίας 20 ετών, μοιράστηκε μια διαγραμμένη πλέον εικόνα αστυνομικών στο Instagram με τη λεζάντα: «Επιτέλους».

Η Φράνκε και η Χίλντεμπραντ, οι οποίες συνεργάστηκαν σε βίντεο με συμβουλές γονέων και σχέσεων που δημοσιεύτηκαν στην υπηρεσία life coaching της Χίλντεμπραντ ConneXions, ομολόγησαν την ενοχή τους για επιδεινούμενη κακοποίηση παιδιών δεύτερου βαθμού τον Δεκέμβριο. Η Χίλντεμπραντ καταδικάστηκε επίσης στις ίδιες ποινές φυλάκισης με την Φράνκι την Τρίτη.

Κατά την καταδίκη της, η Φράνκε ζήτησε συγγνώμη από τα παιδιά της, λέγοντας ότι «πίστευε ότι το σκοτάδι ήταν φως και το σωστό λάθος. Θα έκανα τα πάντα σε αυτόν τον κόσμο για σένα. Πήρα από σένα ό,τι ήταν ευαίσθητο, ασφαλές και καλό».

Η Φράνκε είπε επίσης στο δικαστήριο: «Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, επέλεξα να ακολουθήσω συμβουλές και οδηγίες που με οδήγησαν σε μια σκοτεινή αυταπάτη», είπε. «Η διαστρεβλωμένη εκδοχή της πραγματικότητας μου δεν ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό, καθώς θα απομονώνομαι από οποιονδήποτε με αμφισβητούσε».

Η Χίλντεμπραντ, 54, προσέφερε επίσης μια δήλωση, λέγοντας ότι επιθυμούσε τα παιδιά «να θεραπευτούν σωματικά και συναισθηματικά».

Η υπόθεση έφερε εκ νέου την προσοχή σε αυτό που περιγράφεται ως «κοινή χρήση», ή όταν οι γονείς μεταδίδουν και προωθούν τις γονεϊκές τους δεξιότητες, ενώ στοχεύουν να κερδίσουν χρήματα από ένα τέτοιο εγχείρημα. Οι επικριτές της πρακτικής προειδοποιούν για τους κινδύνους της παραβίασης της ιδιωτικής ζωής ενός παιδιού και τις ηθικές παραβιάσεις.

Τον περασμένο Αύγουστο, το Ιλινόις ψήφισε έναν νόμο που αντικατοπτρίζει σε γενικές γραμμές τον νόμο Κούγκαν της Καλιφόρνια του 1939, ο οποίος προστατεύει τα κέρδη των παιδιών καλλιτεχνών, για την προστασία των παιδιών των οποίων η ζωή μοιράζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για κέρδος.

Πριν από τη σύλληψή της, ο αυστηρός τρόπος ανατροφής της Φράνκε είχε οδηγήσει ορισμένους θεατές να την αναφέρουν στις αρχές. Το Insider ανέφερε ότι ορισμένοι τηλεθεατές κάλεσαν τις υπηρεσίες προστασίας παιδιών το 2015 όταν ο γιος τους Τσαντ, τότε 15 ετών, είπε ότι κοιμόταν σε μια μικρή πολυθρόνα για επτά μήνες.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι σε ναυάγιο με μετανάστες στη Σάμο

Εξάρχεια: Μητέρα και δύο παιδιά διασώθηκαν από φλεγόμενο διαμέρισμα

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα