ΑΘΗΝΑ
11:30
|
27.04.2024
Η Βενεζουέλα και η Κολομβία υποστηρίζουν τον πρόεδρο της Βραζιλίας στη διπλωματική διαμάχη με το Ισραήλ και κάνουν λόγο για γενοκτονία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Βενεζουέλα και η Κολομβία εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον Πρόεδρο της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα, του οποίου η κριτική για την επίθεση στη Γάζα έχει προκαλέσει διπλωματική κρίση με το Ισραήλ, με το Τελ Αβίβ να τον κηρύττει persona non grata.

Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού προγράμματος τη Δευτέρα, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο τόνισε ότι ο Χίτλερ ήταν «ένα τέρας που δημιουργήθηκε από δυτικές ελίτ» και εξέφρασε τη λύπη του που «σήμερα, ο εγκληματικός στρατιωτικός μηχανισμός του Ισραήλ βρίσκει την ίδια ενθάρρυνση, χρηματοδότηση και υποστήριξη».

«Όπως είπε ο πρόεδρος Λούλα στη σύνοδο της Αφρικανικής Ένωσης, αυτό που κάνει η ισραηλινή κυβέρνηση είναι το ίδιο με αυτό που έκανε ο Χίτλερ εναντίον του εβραϊκού λαού», είπε ο Μαδούρο.

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Γκουστάβο Πέτρο, από την πλευρά του, εξέφρασε επίσης την υποστήριξή του στον Βραζιλιάνο ομόλογό του.

«Εκφράζω την πλήρη αλληλεγγύη μου στον Πρόεδρο Λούλα της Βραζιλίας. Στη Γάζα γίνεται γενοκτονία και χιλιάδες παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι πολίτες δολοφονούνται. Ο Λούλα είπε μόνο την αλήθεια και η αλήθεια πρέπει να υπερασπιστεί. Διαφορετικά η βαρβαρότητα θα μας εξοντώσει», έγραψε χθες Τρίτη ο Πέτρο στο X.

Ο Λούλα την Κυριακή συνέκρινε την επίθεση στη Γάζα με την εκστρατεία του Αδόλφου Χίτλερ για την εξόντωση των Εβραίων.

«Αυτό που συμβαίνει στη Λωρίδα της Γάζας με τον παλαιστινιακό λαό δεν έχει συμβεί σε καμία άλλη στιγμή στην ιστορία. Στην πραγματικότητα, συνέβη: όταν ο Χίτλερ αποφάσισε να σκοτώσει τους Εβραίους», είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους από την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας Αντίς Αμπέμπα, όπου συμμετείχε στη σύνοδο κορυφής της Αφρικανικής Ένωσης.

Ο Λούλα ανακάλεσε τη Δευτέρα τον πρεσβευτή της Βραζιλίας στο Ισραήλ, Φρεντερίκο Μέγιερ, και το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας είπε ότι θα καλέσει τον πρεσβευτή του Ισραήλ στη Βραζιλία, Ντάνιελ Ζονσάιν, για συνάντηση στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο δεξαμενόπλοια χτύπησαν οι Χούθι

Η Ισπανία επιβεβαίωσε τα σχέδια αποστολής Patriot στην Ουκρανία

Το ατλαντιστικό και το φιλειρηνικό μέτωπο στην Ανατολική Ευρώπη

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα