ΑΘΗΝΑ
09:13
|
05.05.2024
Η επίμαχη συμφωνία επιτρέπει την κατασκευή στην Αλβανία δύο κλειστών δομών για μετανάστες που διασώζονται στα ιταλικα χωρικά ύδατα.
Το κοινοβούλιο της Αλβανίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το κοινοβούλιο της Αλβανίας επικύρωσε την Πέμπτη μια αντίμεταναστευτική συμφωνία με την Ιταλία που της επιτρέπει να κατασκευάσει δύο κλειστών δομών για μετανάστες που διασώζονται στα ιταλικά χωρικά ύδατα.

Εβδομήντα επτά βουλευτές στο κοινοβούλιο των 140 εδρών ψήφισαν υπέρ της συμφωνίας, που ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο, βάσει της οποίας η Ιταλία, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα ανοίξει δύο δομές στην Αδριατική Θάλασσα στην Αλβανία, η οποία δεν είναι μέλος της ΕΕ.

Ένας καταυλισμός θα ελέγχει τους μετανάστες κατά την άφιξή τους και ένας δεύτερος θα τους κρατούσε ενώ διεκπεραιώνονται οι αιτήσεις ασύλου. Οι μετανάστες είτε θα επιτρέπεται να εισέλθουν στην Ιταλία είτε θα επαναπατρίζονται.

Η συμφωνία αμφισβητήθηκε στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας από νομοθέτες του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος, οι οποίοι υποστήριξαν ότι παραβίασε το σύνταγμα μεταβιβάζοντας εδάφη και κρατική εξουσία σε άλλη χώρα.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς και έδωσε πράσινο φως για τη συμφωνία τον περασμένο μήνα. Οι Βρυξέλλες είπαν ότι τα ιταλικά σχέδια δεν παραβιάζουν το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαβάστε επίσης:


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Μακρόν: Να διατηρηθεί ο διάλογος με την Ρωσία

Μεξικό: 2 νεκροί σε επίθεση εναντίον υποψηφίου στις δημοτικές εκλογές

Κούβα: Συγκέντρωση και διαδήλωση φοιτητών υπέρ της Παλαιστίνης

Κάιρο: Καμία συμφωνία μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα