ΑΘΗΝΑ
13:01
|
02.05.2024
Στην πορεία προς το υπουργείο Υγείας υποδέχτηκαν τους γιατρούς οι φοιτητές, φωνάζοντας όλοι μαζί «Φοιτητές-εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά».
Πηγή: libre.gr
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι νοσοκομειακοί γιατροί συμμετάσχουν στις 24ωρες κινητοποιήσεις της ΕΙΝΑΠ και της ΠΟΕΔΗΝ, σήμερα Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024. Στις 08:30 προγραμματίστηκε η πανελλαδική συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη, ενώ τώρα συγκεντρώθηκαν έξω υπουργείο Υγείας. Οι νοσοκομειακοί γιατροί στέκονται στο πλευρό των εργαζομένων στα Δημόσια νοσοκομεία και αντιδρούν στις αποφάσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Πηγή: Eurokinissi

Στο πλάι τους και οι φοιτητές

«Φοιτητές-εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά!». Με συνθήματα υποδέχθηκαν οι φοιτητές που έχουν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια την πορεία των απεργών γιατρών και υγειονομικών.  

Πατήστε μέσα για να δείτε το παρακάτω βίντεο:

«Χαιρετίζουμε τους μαχόμενους φοιτητές που δίνουν τον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της παιδείας και στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Δε θα τους περάσει. Δε τα παζαρεύουμε», τόνισαν οι υγειονομικοί για να απαντήσουν οι φοιτητές: «Θα ξαναβρεθούμε μαζί σε λίγες μέρες, στη μεγάλη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 28 Φλεβάρη, ένα χρόνο μετά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, όταν ο λαός με ένα στόμα και μια φωνή φώναζε: “ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, το έγκλημα αυτό έχει ιστορία”».

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), σε ανακοίνωσή της σήμερα αναφέρει, ότι θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις των άλλων Ενώσεων και Ομοσπονδιών, διαδηλώνοντας ενάντια στις ελλείψεις προσωπικού, στα απογευματινά χειρουργεία, και τις αποδοχές του υγειονομικού προσωπικού.

Συγκεντρώσεις σε διάφορες πόλεις

Στην Πάτρα, συγκέντρωση στην πύλη του ΓΝ «Άγιος Ανδρέας» πραγματοποίησαν η Ένωση Ιατρών Ν. Αχαΐας, Συνταξιουχικά Σωματεία και η προσωρινή Γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής Σγώνα ΑμεΑ. Στο πλευρό των συγκεντρωμένων βρίσκεται και η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου με επικεφαλής τον πρόεδρό του Δημήτρη Μαρμούτα.

Στο Αίγιο, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Γενικό Νοσοκομείο. Την αλληλεγγύη τους εκφράζουν το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο Συνταξιούχων και ο Αγροτικός Σύλλογος «Μπακόπουλος – Ντρίνιας», απαιτώντας και μέτρα ενίσχυσης της Δημόσιας Υγείας.

Στο Ηράκλειο, έγινε κινητοποίηση μπροστά στην πύλη του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα για: 

Διπλασιασμό μισθών – αποζημίωσης των εφημεριών.

Αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών. Αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες.

Διπλασιασμό προσωπικού. Ταυτόχρονη προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων ανά ειδικότητα. Μοναδική προϋπόθεση πτυχίο και τίτλος ειδικότητας.

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

•Να μην συγχωνευτεί, να μην κλείσει, κανένα τμήμα, καμία κλινική, κανένα νοσοκομείο.

•Να μπει τέλος στο αίσχος των μετακινήσεων.

Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας. Κατάργηση κάθε είδους πληρωμών των ασθενών .

Δωρεάν υγεία για όλα το λαό!

Αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) προκήρυξε πριν λίγες ημέρες πανελλαδική πανυγειονομική κινητοποίηση, διαμαρτυρόμενη για τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και πολλά άλλα προβλήματα των νοσοκομείων.

Στις κινητοποιήσεις θα συμμετάσχουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), ενώ ήδη προγραμματιστεί άλλη μία 24ωρη απεργία στις 28 Φεβρουαρίου 2024.

Επιπλέον, το Σωματείο Υγειονομικών υπέρ Δημοκρατίας και Ελευθερίας (ΣΥΔΕ) στηρίζει και θα συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις των ΕΙΝΑΠ, ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε.

Πατήστε μέσα για να δείτε το βίντεο.

Η με σημερινή (21/2) της ανακοίνωση χαρακτηρίζει τη λειτουργία των χειρουργείων μετά τις 15.00 το μεσημέρι, ως μια προσπάθεια «εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της υγείας». 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΕΠΑΛ: Από το ξύλο για γειτονιές και οπαδικά στις γροθιές για ένα like ή γιατί κοίταξε το αγόρι της συμμαθήτριας

ΣΕΤΕΠΕ : Το Δώρο Πάσχα δεν έχει καταργηθεί

Νοσοκομείο «Έλενα»: Κακοποιητική μεταχείριση θύματος βιασμού από την ΕΛ.ΑΣ

Νεκρός και δεύτερος πληροφοριοδότης για τα προβλήματα στα Boeing 737

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα