ΑΘΗΝΑ
23:54
|
06.05.2024
Την ίδια ώρα, οι Αμερικανοί υπήκοοι αποτελούν ποσοστό μικρότερο του 2% των πολιτών που κατοικούν στο Ισραήλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σχεδόν ένας στους δέκα στρατιώτες του ισραηλινού στρατού (IDF) που έχουν σκοτωθεί από την αρχή του πολέμου του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, είναι Αμερικανοί πολίτες, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post. Την ίδια ώρα, οι Αμερικανοί υπήκοοι αποτελούν ποσοστό μικρότερο του 2% των πολιτών που κατοικούν στο Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει πως 23 Αμερικανοί πολίτες έχουν σκοτωθεί ενώ υπηρετούσαν στον στρατό του Ισραήλ, αποτελώντας σχεδόν το 10% όλων των θανάτων στρατιωτών του IDF, ενώ υπολογίζεται πως, αυτή τη στιγμή, 23.380 Αμερικανοί πολίτες υπηρετούν στον ισραηλινό στρατό.

Η έκθεση πρόσθεσε ότι οι 21 Αμερικανοί σκοτώθηκαν στη Γάζα, ένας στα σύνορα με τον Λίβανο, και ένας βρέθηκε νεκρός στην Ιερουσαλήμ, ενώ υπηρετούσε στην ισραηλινή αστυνομία.

Τον Νοέμβριο, Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως 10.000 περίπου άτομα που κατοικούν στις ΗΠΑ κατατάχθηκαν στον ισραηλινό στρατό, ύστερα από πρόσκληση επιστράτευσης που τους απέστειλαν. Πολλοί από αυτούς είχαν προηγουμένως υπηρετήσει στον IDF και κλίθηκαν ως έφεδροι. Γενικότερα, περίπου 1.200 Αμερικανοί υπηρετούν στον IDF ανά πάσα στιγμή, σύμφωνα με μελέτη του 2022 που δημοσιεύτηκε από το περιοδικό Sociological Forum. Πολλοί από αυτούς γίνονται διπλοί πολίτες.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης «Πλημμύρα του Αλ-Άκσα» της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, 32 Αμερικανοί πολίτες έχασαν την ζωή τους, ενώ 10 Αμερικανοί πιστεύεται ότι πιάστηκαν όμηροι. Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, έξι Αμερικανοί συνεχίζουν να κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα