ΑΘΗΝΑ
06:36
|
04.05.2024
Από τα θραύσματα της χειροβομβίδας τραυματίστηκε και δεύτερος στρατιώτης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ακρωτηριασμό του δεξιού του χεριού υπέστη ο 23χρονος στρατιώτης, ο οποίος υπηρετεί στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου και τραυματίστηκε το πρωί της Τετάρτης, κατά την διάρκεια άσκησης ρίψεων χειροβομβίδας. Ο νεαρός εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Εντατική, με την κατάσταση του να θεωρείται, σοβαρή αλλά εκτός κινδύνου.

Ο νεαρός οπλίτης, καθώς και άλλοι στρατιώτες, βρίσκονταν στο πεδίο βολής Αγίου Μοδέστου στην περιοχή Σταυροβουνίου όπου συμμετείχαν σε προγραμματισμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, την ώρα της εκπαίδευσης ο οπλίτης, αφού αφαίρεσε την περόνη της χειροβομβίδας και αυτή απασφάλισε, επιχείρησε να την ρίξει με το δεξί του χέρι, όταν εξερράγη με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά.

Στο σημείο έσπευσαν συνάδελφοι του καθώς και ανώτεροι του όπου του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες ενώ διακομίστηκε σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο.

Ο 23χρονος εισήχθη άμεσα στο χειρουργείο όπου υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα με πληροφορίες του καναλιού, ο νεαρός υπέστη ακρωτηριασμό δεξιάς άκρας χειρός, ενώ υποβλήθηκε επίσης σε επέμβαση στο μάτι και στο πρόσωπο.

Από τα θραύσματα της χειροβομβίδας τραυματίστηκε και δεύτερος στρατιώτης, ο οποίος φέρει εκδορές σε διάφορα μέρη του σώματος του.

Για το περιστατικό εξέδωσε την Τετάρτη ανακοίνωση το Γενικό Επιτελείο Στρατού, στην οποία ανέφερε πως τα αίτια και οι συνθήκες του ατυχήματος διερευνώνται. Έκτοτε δεν έχει προχωρήσει σε νέα ενημέρωση, ούτε έχει αναφερθεί στον ακρωτηριασμό ή στον τραυματισμό δεύτερου οπλίτη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα