ΑΘΗΝΑ
08:30
|
04.05.2024
«Τυχόν εχθρικές ενέργειες από τις δυτικές χώρες θα συνεχίσουν να λαμβάνουν έγκαιρες και κατάλληλες απαντήσεις», ανέφερε σε ανακοίνωση το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άμεση ήταν η απάντηση της Μόσχας, στις κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση με την έγκριση του 13ου πακέτου κατά της Ρωσίας, τις οποίες χαρακτήρισε παράνομες, τονίζοντας πως υπονομεύουν τα διεθνή νομικά δικαιώματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση του του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει τις άκαρπες προσπάθειές της να ασκήσει πίεση στη Ρωσία μέσω μονομερών περιοριστικών μέτρων. Στις 23 Φεβρουαρίου, οι χώρες της Ε.Ε. ενέκριναν το 13ο πακέτο κυρώσεων. Θεωρούμε παράνομες τέτοιες ενέργειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες υπονομεύουν τα διεθνή νομικά δικαιώματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Επιβεβαιώνουμε ότι τυχόν εχθρικές ενέργειες από τις δυτικές χώρες θα συνεχίσουν να λαμβάνουν έγκαιρες και κατάλληλες απαντήσεις», ανέφερε το υπουργείο.

Ως απάντηση στο νέο πακέτο κυρώσεων, η Ρωσία έχει ήδη διευρύνει τη μαύρη λίστα πολιτών της Ε.Ε., στους οποίους απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα. Σύμφωνα με το υπουργείο, η λίστα αφορά άτομα που είναι υπεύθυνα για την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο, καθώς και άτομα που εμπλέκονται στη δίωξη Ρώσων αξιωματούχων και υποστηρίζουν τη δήμευση ρωσικών κρατικών περιουσιακών στοιχείων.

Επιπλέον, το υπουργείο ανέφερε πως η λίστα περιλαμβάνει εκπροσώπους του Συμβουλίου της Ευρώπης, μέλη νομοθετικών συνελεύσεων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μέλη της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), τα οποία επιδίδονται συστηματικά σε επιθετικές δηλώσεις κατά της Ρωσίας.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αντιπροσωπεία της Χαμάς στο Κάιρο για την σημερινή συνάντηση με ξένους ηγέτες

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα