ΑΘΗΝΑ
10:29
|
28.04.2024
Ακόμα, ο Μπάιντεν απηύθυνε έκκληση να ψηφιστεί άμεσα το πακέτο βοηθείας για την Ουκρανία, «πριν να είναι πολύ αργά».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότερες από 500 νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας επιβάλλει η Ουάσινγκτον στο νέο πακέτο που είχε προαναγγείλει, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ανάμεσα τους νέοι περιορισμοί στις εξαγωγές, αλλά και μέτρα που στοχεύουν την μείωση των εσόδων της Ρωσίας από την ενέργεια. Η ανακοίνωση έρχεται λίγη ώρα μετά την έγκριση του 13ου πακέτου κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο «στόχαστρο» των κυρώσεων βρέθηκαν και περίπου 100 οντότητες, οι οποίες έχουν κατηγορηθεί πως παρέχουν υποστήριξη στη Ρωσία. Σύμφωνα με τον Μπάιντεν, σκοπός των μέτρων είναι «να έρθει αντιμέτωπη η Ρωσία με συνέπειες για τον πόλεμο που διεξάγει», αλλά και για τον θάνατο του αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι.

«Θα εξασφαλίσουν ότι ο Πούτιν θα πληρώσει ακόμη μεγαλύτερο τίμημα για την επίθεσή του στο εξωτερικό και για την καταπίεση στη χώρα του», ανέφερε ο Μπάιντεν για τις κυρώσεις. Τα σημερινά μέτρα έχουν στόχο άτομα που συνδέονται με τη φυλάκιση του Ναβάλνι καθώς και με τον οικονομικό τομέα της Ρωσίας, την αμυντική βιομηχανία και τα δίκτυα προμηθειών της σε πολλές ηπείρους, σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο.

«Δύο χρόνια μετά από αυτόν τον πόλεμο, ο λαός της Ουκρανίας συνεχίζει να πολεμά με τρομερό θάρρος. Αλλά τους τελειώνουν τα πυρομαχικά. Η Ουκρανία χρειάζεται περισσότερες προμήθειες από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να κρατήσει τη γραμμή ενάντια στις ανελέητες επιθέσεις της Ρωσίας, οι οποίες γίνονται δυνατές από όπλα και πυρομαχικά από το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα», δήλωσε ο Μπάιντεν.

«Γι’ αυτό η Βουλή των Αντιπροσώπων πρέπει να εγκρίνει το δικομματικό συμπληρωματικό νομοσχέδιο για την εθνική ασφάλεια, πριν να είναι πολύ αργά», υποστήριξε, αναφερόμενος στην καθυστέρηση της έγκρισης αποστολής νέας βοήθειας στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα