ΑΘΗΝΑ
21:55
|
09.05.2024
Μεταξύ των 10 νεκρών ήταν και μία τετραμελής οικογένεια: Οι δύο γονείς, ένα τρίχρονο παιδί και ένα νεογέννητο βρέφος.
Η πολυκατοικία των 14 ορόφων μετά την πυρκαγιά
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το θάνατο δέκα ανθρώπων προκάλεσε τελικά η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης σε 14ωροφη πολυκατοικία στη δυτική συνοικία Καμπανάρ της Βαλένθια στην ανατολική Ισπανία.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, κατά την πρώτη επιθεώρηση του χώρου από τους αστυνομικούς του εγκληματολογικού τμήματος «εντοπίστηκαν δέκα πτώματα».  Μεταξύ των 10 ανθρώπων που κάηκαν ζωντανοί ήταν τα τέσσερα μέλη μίας οικογένειας: οι δύο γονείς, ένα τρίχρονο παιδί και ένα νεογέννητο βρέφος…

Νωρίτερα, οι αρχές έκαναν λόγο για τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς και 14 αγνοούμενους.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης από τον τέταρτο όροφο του κτιρίου που ανεγέρθηκε πριν από δεκαπέντε χρόνια.

Πιθανώς λόγω των εύφλεκτων υλικών που είχαν χρησιμοποιηθεί στην πρόσοψη και άλλα τμήματα του κτιρίου, αλλά και εξαιτίας ισχυρών ανέμων που έπνεαν με 60 χλμ την ώρα, η φωτιά εξαπλώθηκε με μεγάλη ταχύτητα σε όλους τους ορόφους με αποτέλεσμα κανένα από τα 138 διαμερίσματα του συγκροτήματος να μην γλιτώσει από τις φλόγες.

Παρανάλωμα πυρός έγινε όλο το κτίριο σε μερικά λεπτά…

Το τραγικό συμβάν επανέφερε στην Ισπανία το γεγονός πως πολλά κτίρια, ακόμη και νεόδμητα, δεν έχουν συστήματα ανίχνευσης καπνού και πυρόσβεσης.

Η καλοσύνη των γειτόνων

Σε κάθε περίπτωση, η πυρκαγιά άφησε στο δρόμο, μόνο με τα ρούχα που φορούσαν, δεκάδες οικογένειες που έμειναν άστεγες. Ανάμεσά τους ήταν και ορισμένοι Ουκρανοί πρόσφυγες.

Δεν έμειναν ωστόσο αβοήθητες, χάρη στην αλληλεγγύη των γειτόνων τους και των κατοίκων παρακείμενων συνοικιών που έσπευσαν να τους προσφέρουν είδη ρουχισμού, προσωπικά είδη υγιεινής, κλινοσκεπάσματα, γλυκίσματα για τα παιδιά και φάρμακα.

Κάποιοι από τους δεκάδες επιζήσαντες της τρομερής πυρκαγιάς έλεγαν στους δημοσιογράφους για τον γείτονά τους τον Χουλιάν που χτυπούσε πόρτες και κουδούνια ενημερώνοντας όσους μπορούσε προκειμένου να εκκενώσουν άμεσα το κτίριο ώστε να γλιτώσουν από το κακό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Ένας νεκρός και μία τραυματίας από ένοπλη επίθεση στον Βύρωνα

Ενθουσιασμός για την εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι στη Eurovision

Πεθαίνοντας μόνος σε ένα παγκάκι στην Πανόρμου…

Εργατικό δυστύχημα στην Ορεστιάδα: Νεκρός 50χρονος που καταπλακώθηκε από μηχάνημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα