ΑΘΗΝΑ
08:36
|
27.04.2024
Το περιστατικό γνωστοποιήθηκε λίγες μόλις ώρες μετά την είδηση του θανάτου ενός εργαζόμενου στη Θεσσαλονίκη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εναερίτης εργαζόμενος του ΔΕΔΔΗΕ τραυματίστηκε σοβαρά, κατά τη διάρκεια εργασιών αποκατάστασης βλάβης στον Πολύγυρο Χαλκιδικής. Το περιστατικό γνωστοποιήθηκε λίγες μόλις ώρες μετά την είδηση του θανάτου ενός εργαζόμενου στη Θεσσαλονίκη, κατά την διάρκεια εκτέλεσης εργασιών.

Σύμφωνα με καταγγελία της ΓΕΝΟΠ, ο άτυχος εργαζόμενος κεραυνοβολήθηκε από ρεύμα Υποσταθμού σε γραμμή Μέσης Τάσης, με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται με πολλαπλά εγκαύματα στο σώμα του, χωρίς ευτυχώς, να κινδυνεύει η ζωή του.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον ίδιο και στους οικείους του, ενώ παράλληλα εύχεται και ευελπιστεί την ταχεία και βέλτιστη ανάρρωσή του.

«Επισημαίνουμε ότι κύριο μέλημα όλων είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, ενώ καλούμε τους συναδέλφους να επιχειρούν πάντοτε με αυτό το γνώμονα, τηρώντας απαρέγκλιτα τους κανόνες ασφάλειας, χρησιμοποιώντας παράλληλα όλα τα μέτρα», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ομοσπονδία.

«Η μέριμνα για την υγιεινή και την ασφάλεια στην εργασία, με σκοπό την προστασία της υγείας και της σωματικής ακεραιότητας, είναι θεμελιώδες δικαίωμα των εργαζομένων. Η ΔΕΗ. Ο ΔΕΔΔΗΕ και ο ΑΔΜΗΕ, όπως όλοι οι εργοδότες, είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν όλες τις σχετικές διευκολύνσεις στους εργαζόμενους, ώστε να διασφαλίσουν την υγεία και την ασφάλειά τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Ο καιρός σήμερα: Παροδικές βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα