ΑΘΗΝΑ
13:23
|
28.04.2024
Στις 11 το πρωί η καταληκτική ομιλία Κασσελάκη λίγο πριν τις κρίσιμες ψηφοφορίες για το αν και πότε θα στηθούν κάλπες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πέφτει η αυλαία σήμερα στο 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με πολλά ερωτήματα να αναζητούν απάντηση, και κυρίως το αν και πότε θα στηθούν οι κάλπες για την εκλογή νέου προέδρου καθώς το τοπίο ξεκαθάρισε χθες με την κατάθεση υποψηφιότητας από την Όλγα Γεροβασίλη.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί έως τις 11:30 το μεσημέρι θα υπάρξουν ομιλίες συνέδρων, ενώ μέσω Χ, αργά χθες το βράδυ ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε «πως ζητά την άδεια του προεδρείου» για να κάνει την καταληκτική του τοποθέτηση νωρίτερα από το προγραμματισμένο και συγκεκριμένα στις 11:00.

Στη συνέχεια αναμένεται να διεξαχθούν οι ψηφοφορίες για το κείμενο θέσεων, την πολιτική απόφαση του συνεδρίου και την εκλογή Επιτροπής Δεοντολογίας και Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Η ημερομηνία των εκλογών,  το αν αυτές θα διεξαχθούν διαδικτυακά όπως ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ή με κάλπη όπως πρότειναν άλλα στελέχη, αλλά ακόμα και το αν αυτές οι εκλογές θα γίνουν ή όχι, καθώς η πρόταση για ομοθυμία μέχρι τις ευρωεκλογές χωρίς εκλογή νέου προέδρου κατατέθηκε χθες από σειρά στελεχών, είναι όλα ζητήματα που θα μπουν σήμερα στο τραπέζι και τις σχετικές ψηφοφορίες.

«Προτεραιότητα είναι τα πολιτικά επίδικα που έχουμε μπροστά μας και αφορούν την κοινωνία. Θέλουμε να γίνουμε ισχυρότεροι, να μεταφέρουμε εμπιστοσύνη στην κοινωνία δεν είναι εμπιστοσύνη να κάνουμε κάθε πέντε μήνες εκλογές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σωκράτης Φάμελλος.

«Θα επιτείνουμε την αγωνία ή θα στείλουμε ένα μήνυμα συσπείρωσης, ενότητας και μάχης; Θα καταναλώσουμε τις 50 από τις 100 μέρες που μένουν για τις ευρωεκλογές για ζητήματα δικά μας ή θα επενδύσουμε κάθε λεπτό από τώρα και για τις επόμενες 100 μέρες στη μάχη ενάντια στη ΝΔ; Πρέπει να επιλέξουμε το δεύτερο. Σε αυτή την αίθουσα δεν υπάρχουν αντίπαλοι, υπάρχουν συναγωνιστές και συναγωνίστριες» σημείωσε ο Νίκος Παππάς.

«Πρόεδρο έχουμε και τον εκλέξαμε πρόσφατα γι’ αυτό δεν χρειάζονται ξανά εκλογές. Πάμε ενωτικά και δυνατά για τις ευρωεκλογές» ανέφερε σε ανάρτησή του αργά το βράδυ ο Παύλος Πολάκης.

Χθες το βράδυ, αμέσως μετά την κατάθεση της υποψηφιότητας της κ. Γεροβασίλη, σε κλίμα αποδοκιμασιών μεγάλου μέρους των συνέδρων που το προεδρείο δεν μπόρεσε να συγκρατήσει, ο Στέφανος Κασσελάκης πήρε το λόγο προτείνοντας την διεξαγωγή των εκλογών στις 10 Μαρτίου με ηλεκτρονική ψηφοφορία ενώ η κ. Γεροβασίλη μιλώντας σε δημοσιογράφους, υπενθύμισε πως το πότε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα πάνε στις κάλπες προβλέπεται στο καταστατικό του κόμματος, εννοώντας σε έναν μήνα και με φυσική παρουσία στις κάλπες.

«Οι εκλογές πρέπει να είναι στην προθεσμία που προβλέπονται όπως έγιναν και τις προηγούμενες εκλογές. Προφανώς όχι μέσω ίντερνετ. Ό,τι έχουμε συναποφασίσει μέχρι σήμερα και έχει περάσει στο καταστατικό μας» είπε χαρακτηριστικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΜέΡΑ25 για έφοδο ΕΛ.ΑΣ σε σπίτι φοιτήτριας: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει»

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα