ΑΘΗΝΑ
13:15
|
03.05.2024
Λόγω της καθυστερημένης παράδοσης των νέων αεροπλάνων Boeing, η Ryanair ίσως χρειαστεί να περικόψει τα καλοκαιρινά της δρομολόγια.
Ryanair
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για αυξήσεις έως και 10% στα αεροπορικά εισιτήρια το καλοκαίρι προειδοποιεί η Ryanair, καθώς τα προβλήματα με τα αεροσκάφη της Boeing και της Airbus κάνουν τις θέσεις δυσεύρετες.

Η φετινή αύξηση των ναύλων έρχεται να προστεθεί στις απότομες ανατιμήσεις που σημειώθηκαν μετά την πανδημία, όταν η συσσωρευμένη ζήτηση βρήκε τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες με περιορισμένη χωρητικότητα στις πτήσεις τους.

Όπως εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της χαμηλού κόστους ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας, Μάικλ Ο’Λέιρ, η Ryanair ίσως χρειαστεί να περικόψει τα καλοκαιρινά της δρομολόγια, καθώς αυτά προγραμματίστηκαν με το σκεπτικό ότι θα παραδίδονταν τα 50 από τα 57 Boeing Max 737-8200 που έχει παραγγείλει.

Όμως, ζητήματα ποιοτικού ελέγχου στην Boeing, τα οποία ήρθαν στο προσκήνιο όταν κομμάτι της ατράκτου ενός Max-9 της Alaska Airlines αποκολλήθηκε εν μέσω πτήσης τον περασμένο μήνα, οδήγησαν σε επιβράδυνση της παραγωγής και των παραδόσεων.

«Το καλοκαιρινό μας πρόγραμμα για το 2024 βγήκε στην αγορά με το σκεπτικό ότι θα παίρναμε 50 αεροσκάφη. Εάν πάρουμε μόνο 40 έως 45 μέχρι το τέλος Μαρτίου, ίσως χρειαστεί να ανακοινώσουμε κάποιες περικοπές δρομολογίων, κυρίως σε δρομολόγια με υψηλές καθημερινές συχνότητες», είπε ο O’Leary, προειδοποιώντας για υψηλότερους ναύλους στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι συνολικά.

Οι μέσοι ναύλοι μας το καλοκαίρι του 2023 αυξήθηκαν κατά 17%. Δεν πιστεύουμε ότι θα δούμε τόσο μεγάλη αύξηση – υπολογίζουμε μια αύξηση των ναύλων κατά 5-10%, σημείωσε.

Ο Ο’Λέιρ απέδωσε αυτές τις αυξήσεις εν μέρει και στα προβλήματα με τους κινητήρες Pratt & Whitney στα αεροπλάνα Airbus A320, που οδήγησαν αεροπορικές εταιρείες όπως η Wizz Air και η Lufthansa να τα καθηλώσουν στο έδαφος. Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε, πως ελπίζει σε κάποια αποζημίωση για την καθυστέρηση, προτεραιότητα είναι όμως η παράδοση των αεροσκαφών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Πυροσβεστική: Αύξηση σχεδόν 22% στις πυρκαγιές σε σχέση με το 2023

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη την ώρα που παραλάμβανε φάκελο με κοκαΐνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα