ΑΘΗΝΑ
06:11
|
02.05.2024
Πάνω από 2.000 επιβάτες του νορβηγικού πλοίο εμφάνισαν ήπια συμπτώματα στομαχικής νόσου, ενώ έχουν ληφθεί ήδη δείγματα για εξέταση.
Κρουαζιερόπλοιο στον Μαυρίκιο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Μαυρίκιος αρνήθηκε σε ένα νορβηγικό κρουαζιερόπλοιο την άδεια να αγκυροβολήσει στην πρωτεύουσά του Πορτ Λούις λόγω των φόβων για ενδεχόμενο ξέσπασμα χολέρας στο πλοίο.

Τουλάχιστον 15 άτομα που βρίσκονται πάνω στο πλοίο με το όνομα «Νορβηγική Αυγή» βρίσκονται σε απομόνωση λόγω ύποπτης ασθένειας. Οι αρχές του Μαυρικίου δήλωσαν, ότι η απόφαση να αποκλειστεί το πλοίο «λήφθηκε προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν κίνδυνοι για την υγεία».

Χθες (25/2) λήφθηκαν δείγματα από το πλοίο για έλεγχο, με τα αποτελέσματα να αναμένονται να γίνουν γνωστά αύριο, Τρίτη 27 Φεβρουαρίου. Οι επιβάτες εμφάνισαν ήπια συμπτώματα στομαχικής νόσου κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού τους στη Νότια Αφρική, δήλωσε εκπρόσωπος της Norwegian Cruise Line Holdings.

Ένας Ολλανδός επιβάτης τόνισε στο BN DeStem, ότι ο καπετάνιος του είπε ότι μπορεί να εκδηλωθεί επιδημία χολέρας στο πλοίο. Κρούσματα χολέρας υπήρξαν στη Νότια Αφρική τους τελευταίους μήνες, με τη Ζάμπια να έχει πληγεί περισσότερο.

Από τον Ιανουάριο του 2023, τουλάχιστον 188.000 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από χολέρα σε 7 χώρες στη νότια Αφρική, σύμφωνα με τον ΟΗΕ και περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει.

«Η υγεία και η ασφάλεια των επιβατών καθώς και της χώρας στο σύνολό της είναι υψίστης σημασίας για τις αρχές», ανέφερε η Λιμενική Αρχή του Μαυρικίου. Το πλοίο έφτασε στον Μαυρίκιο το βράδυ του Σαββάτου (24/2), δηλαδή μια μέρα νωρίτερα, επειδή δεν σταμάτησε στο νησί Ρεϋνιόν.

Στο πλοίο επιβαίνουν 2.184 επιβάτες και 1.026 μέλη πληρώματος

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα