ΑΘΗΝΑ
20:27
|
21.04.2024
«Δεν πρέπει να δώσουμε στη Χαμάς αυτό που δεν μπόρεσε να πετύχει από την αρχή του πολέμου, να ενώσει τα μέτωπα της μάχης», τόνισε ο…
Ο Γιοάβ Γκάλαντ σε συνάντηση με αξιωματικούς του ισραηλινού στρατού
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έντονη ανησυχία για την πρόσβαση και την μεταχείριση των πιστών κατά την διάρκεια του Ραμαζανιού στο τέμενος Αλ-Άκσα, προκαλούν οι δηλώσεις του ισραηλινού υπουργού Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ, ο οποίος ισχυρίζεται πως ο ιερός μήνας των Μουσουλμάνων θα μετατραπεί «στο δεύτερο στάδιο της 7ης Οκτωβρίου» από το Ιράν, τη Χεζμπολάχ και τη Χαμάς.

Μιλώντας σε συμβούλιο στη Κεντρική Διοίκηση των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF), ο Γκάλαντ δήλωσε: «Ο κύριος στόχος της Χαμάς είναι να πάρει το Ραμαζάνι, με έμφαση στο Όρος του Ναού και την Ιερουσαλήμ, και να το μετατρέψει στη δεύτερη φάση του σχεδίου τους, που ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου. Ο κύριος αυτός στόχος της Χαμάς ενισχύεται από το Ιράν και τη Χεζμπολάχ».

«Δεν πρέπει να δώσουμε στη Χαμάς αυτό που δεν μπόρεσε να πετύχει από την αρχή του πολέμου, να ενώσει τα μέτωπα της μάχης», τόνισε ο υπουργός Άμυνας.

Σε σχόλια τα οποία στόχευαν τον υπουργό Εθνικής Ασφάλειας, Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, ο Γκάλαντ προειδοποίησε για «ανεύθυνες δηλώσεις από ανθρώπους που υποτίθεται ότι είναι υπεύθυνοι», οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κλιμάκωση, πιθανώς λόγω των δηλώσεων του Μπεν-Γβιρ, στις οποίες καλούσε σε πόλεμο με την Χεζμπολάχ.

Ο Μπεν-Γκβιρ προσπάθησε να επιβάλει περιορισμούς στους Παλαιστίνιους της Δυτικής Όχθης και να τους αποτρέψει από το να προσεύχονται στο Όρος του Ναού κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού. Μάλιστα, φέρεται να πιέζει για την απαγόρευση στους Άραβες Ισραηλινούς πολίτες κάτω των 70 ετών να επισκέπτονται την τοποθεσία, κατά την διάρκεια της θρησκευτικής εορτής.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δανία: Η Φρεντέρικσεν επιδιώκει να ανοίξει συζήτηση για την επιθετική τάση πολιτών στο διαδίκτυο

Κοσσυφοπεδίο: Μποϊκοτάζ Σέρβων σε δημοψήφισμα για την απομάκρυνση Αλβανών δημάρχων

Δήλωση Κασσελάκη για την μαύρη επέτειο του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου

«Άπειρη αξιοπρέπεια»: Η πρόταση του Βατικανού για τα έμφυλα και άλλα κοινωνικά ζητήματα της ύστερης νεωτερικότητας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα