ΑΘΗΝΑ
10:09
|
04.05.2024
Η Ένωση καταγγέλλει, ότι έχουν στείλει εκατοντάδες αιτήματα για τα ασυντήρητα σχολεία και δεν έχει γίνει τίποτα.
Πτώση σοβάδων σε σχολείο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μέρος του στηθαίου έπεσε εχθές (26/2) πάνω από την κεντρική είσοδο του 10ου ειδικού δημοτικού σχολείου Αθηνών, σύμφωνα με την Ένωση Γονέων 1ης δημοτικής κοινότητας του δήμου.

«Τόσο η είσοδος όσο και ο προαύλιος χώρος γέμισαν πέτρες και δομικά υλικά. Για άλλη μια φορά η τύχη ήταν με το μέρος παιδιών και εκπαιδευτικών, μιας και η ζημιά έγινε βράδυ. Πόσο ακόμα, όμως, θα λέμε ότι είμαστε ασφαλείς από τύχη;» διερωτάται η Ένωση προσθέτοντας: «Η ίδια η φράση είναι αντιφατική, δημιουργώντας πια όχι μόνο στο 10ο ειδικό δημοτικό, αλλά στη συντριπτική πλειονότητα των σχολείων της Αθήνας, άγχος και ανασφάλεια».

Η Ένωση καταγγέλλει, πως εδώ και χρόνια έχουν γίνει εκατοντάδες αιτήματα από τους Συλλόγους και τις Ενώσεις Γονέων, τους/τις διευθυντές/ντριες των σχολείων, που επισημαίνουν πως πως τα ασυντήρητα σχολικά κτίρια μας απειλούν. «Μάλιστα σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πριν από δύο εβδομάδες μεταξύ των προέδρων των Ενώσεων Γονέων, του νέου δημάρχου και των αρμόδιων αντιδημάρχων, κατατέθηκαν υπομνήματα εκ νέου, επισημαίνοντας τις ανάγκες των σχολείων» σημειώνεται.

«Αν σοβάδες και παράθυρα πέφτουν μια καθημερινή ούτε που θέλουμε να φανταστούμε τι μπορεί να συμβεί σε περίπτωση σεισμού» αναφέρει η Ένωση και ζητά «άμεση χρηματοδότηση και στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου ώστε τα έργα στα σχολεία να ξεκινήσουν τώρα και με ρυθμούς έκτακτης ανάγκης. Απαιτείται να ολοκληρωθεί άμεσα ο προσεισμικός έλεγχος σε όλα τα σχολεία, να επισκευαστούν και όπου απαιτείται να ανακαινιστούν τα σχολικά κτίρια».

«Δεν είναι ντροπή απλώς. Είναι πραγματικός τρόμος τα παιδιά μας, οι δάσκαλοι και οι δασκάλες τους, το διοικητικό προσωπικό να πηγαίνουν στα σχολεία παίζοντας τη ζωή τους κορόνα γράμματα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βόλος: Φωτιά το πρωί σε δασική έκταση στο Πήλιο

Αναβλήθηκε η απόφαση για το κλείσιμο του Al Jazeera στο Ισραήλ

Τέξας: Συγκρούσεις μεταξύ πολιτειακής αρχής και διαδηλωτών λόγω Παλαιστίνης

Αεροπορικώς το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα σε επτά προορισμούς της Ελλάδας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα