ΑΘΗΝΑ
13:00
|
02.05.2024
«Ο ίδιος ο Μητσοτάκης είχε υιοθετήσει το ρατσιστικό αφήγημα περί εμπλοκής μεταναστών και προσφύγων σε εμπρησμούς», τονίζει σε σχετική ανακοίνωση.
Στιγμιότυπο από την απαγωγή 13 μεταναστών από φασίστα στον Έβρο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για ακόμα μια υπόθεση «που σε κάθε της πλευρά εξηγείται η καταδίκη της Ελλάδας των Μητσοτάκη και Βελόπουλου για την καταστρατήγηση κάθε έννοιας κράτους δικαίου», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά, με αφορμή την τελεσίδικη αθώωση των 13 μεταναστών που είχαν απαχθεί τον Αύγουστο του 2023 από τρεις αυτόκλητους «σερίφηδες» στον Έβρο και κατηγορούνταν ως «εμπρηστές».

«Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής είχε σπεύσει τότε να υιοθετήσει το ρατσιστικό αφήγημα περί εμπλοκής μεταναστών και προσφύγων σε εμπρησμούς», τονίζει η Νέα Αριστερά

Και προσθέτει:

«Στην κυβέρνηση έβαλε πλάτη, ως δεκανίκι του κ. Μητσοτάκη, ο Κυριάκος Βελόπουλος, αλλά και ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Πάρης Παπαδάκης. Ο τελευταίος μάλιστα είχε παραδεχθεί ότι ήταν παρών στην παράνομη “σύλληψη”. Πολύ σύντομα στήθηκε ένα ακροδεξιό ρουλεμάν ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Ελληνική Λύση που δικαιολογούσε την απαγωγή 13 ανθρώπων σε μια ευρωπαϊκή χώρα, οι οποίοι δεν υπέστησαν μόνο αυτή την παράνομη ενέργεια, αλλά οδηγήθηκαν και στη φυλακή αμέσως μετά! Εκείνες τις ημέρες είχε ζητηθεί η παραπομπή του Πάρη Παπαδάκη στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, όμως έκτοτε παραμένει άγνωστο αν, πότε και τι αποφάσισε η Επιτροπή».

«Πρόκειται για άλλη μια υπόθεση που σε κάθε της πλευρά εξηγείται η καταδίκη της Ελλάδας των Μητσοτάκη και Βελόπουλου για την καταστρατήγηση κάθε έννοιας κράτους δικαίου», καταλήγει η Νέα Αριστερά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΕΠΑΛ: Από το ξύλο για γειτονιές και οπαδικά στις γροθιές για ένα like ή γιατί κοίταξε το αγόρι της συμμαθήτριας

ΣΕΤΕΠΕ : Το Δώρο Πάσχα δεν έχει καταργηθεί

UNRWA: Άλλοι μπορούν να καλύψουν την απώλεια χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ

Νοσοκομείο «Έλενα»: Κακοποιητική μεταχείριση θύματος βιασμού από την ΕΛ.ΑΣ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα