ΑΘΗΝΑ
09:48
|
02.05.2024
Οι νέες κατηγορίες ακολουθούν μια σειρά καταδίκων εναντίον του δημοφιλούς πολιτικού, οι οποίες του επιβλήθηκαν πριν από τις εθνικές εκλογές.
Ιμράν Χαν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με νέες κατηγορίες διώκεται ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν, Ιμράν Χαν, αλλά και η σύζυγός του, Μπούσρα Μπίμπι, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματός του, Tehreek-e-Insaf (PTI). Δικαστήριο στο Πακιστάν διέταξε δίωξη, κατηγορώντας τους ότι έλαβαν γη ως δωροδοκία, κάνοντας κατάχρηση του αξιώματός του, κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του.

Οι νέες κατηγορίες ακολουθούν μια σειρά καταδίκων εναντίον του δημοφιλούς πολιτικού, οι οποίες του επιβλήθηκαν στο διάστημα πριν από τις εθνικές εκλογές της 8ης Φεβρουαρίου, όπου οι υποστηρικτές του κέρδισαν τις περισσότερες έδρες. Παρόλα αυτά, τα κόμματα της αντιπολίτευσης του υπό την ηγεσία των Σαρίφ και Μπούτο συνασπίστηκαν για να σχηματίσουν κυβέρνηση μειοψηφίας.

Οι κατηγορίες αφορούν το «Al-Qadir Trust», μια μη κυβερνητική οργάνωση πρόνοιας που ιδρύθηκε από τον Χαν και την σύζυγό του το 2018, όταν ήταν ακόμη στην εξουσία. Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι η ΜΚΟ λειτουργούσε ως «βιτρίνα», ώστε να λάβει ο Χαν μια έκταση 60 στρεμμάτων σε περιοχή έξω από το Ισλαμαμπάντ, όπως και ένα άλλο οικόπεδο κοντά στην οικία του, για το οποίο τον κατηγορούν πως ήταν αποτέλεσμα δωροδοκίας από έναν κατασκευαστή ακινήτων. Το ζευγάρι δήλωσε αθώο, ανέφερε το PTI.

«Οι δίκες που διεξάγονται πίσω από τους τοίχους της φυλακής (προορίζονται) μόνο για να ανοίξουν το δρόμο για δικαστική αδικία», ανέφερε σε ανακοίνωση το κόμμα , χαρακτηρίζοντας την υπόθεση πολιτικά υποκινούμενη, με στόχο να κρατήσουν τον Καν στη φυλακή. Υπενθυμίζεται ότι δίκες του Χαν διεξάγονται στη φυλακή, «για λόγους ασφαλείας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης για Μάτι: Ν’ αλλάξει η δικαιοσύνη της ατιμωρησίας

Η Ρωσία καλεί έρευνα για τους μαζικούς τάφους στη Γάζα

Τέλος οι διπλωματικές σχέσεις της Κολομβίας με το Ισραήλ

Μαζική αστυνομική παρουσία στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα