ΑΘΗΝΑ
16:20
|
29.05.2024
Ο Ζουράβιλ συνελήφθη τον Μάιο του 2023 στο Βόλγκογκραντ, ύστερα από την καύση του Κορανιού έξω από Τζαμί.
O Νικίτα Ζουράβιλ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε φυλάκιση 3,5 ετών καταδικάστηκε δικαστήριο του Γκρόζνι, της πρωτεύουσας της Τσετσενίας, έναν άνδρα, ο οποίος έβαλε φωτιά σε αντίγραφο του Κορανιού έξω από Τζαμί στο Βόλγκογκραντ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ρωσικού πρακτορείου TASS, ο 20χρονος Νικίτα Ζουράβιλ παραδέχτηκε ότι προχώρησε στην πράξη αυτή κατόπιν εντολής των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο Ζουράβιλ συνελήφθη τον Μάιο του 2023 στο Βόλγκογκραντ, στην πόλη δηλαδή που έκαψε το κοράνι. Κατά την ανάκριση ομολόγησε ότι το έκανε λόγω της χρηματικής αμοιβής που του προσέφεραν οι ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας. Την έρευνα ανέλαβε το προσωπικό της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής στην Τσετσενία και ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε σε κέντρο κράτησης στο Γκρόζνι.

Ο κατηγορούμενος ήρθε αντιμέτωπος με δύο αδικήματα του Ρωσικού Ποινικού Κώδικα, την προσβολή των συναισθημάτων των πιστών και του υποκινούμενου από θρησκευτικό μίσος χουλιγκανισμού. Οι καταγγέλλοντες στην υπόθεση ήταν 13 ιμάμηδες τζαμιών του Γκρόζνι. Στη δίκη, ο Ζουράβιλ δήλωσε «μερικώς ένοχος».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση των ταυρομαχιών στην Κολομβία με κοινοβουλευτική απόφαση

Πακιστάν: Τουλάχιστον 28 νεκροί από πτώση λεωφορείου σε χαράδρα

Νέα κυβέρνηση στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό μετά την απόπειρα πραξικοπήματος

Νέο επίδομα ανεργίας με αναδιανομή της φτώχειας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα