ΑΘΗΝΑ
02:25
|
05.05.2024
Ο δράστης είχε συλληφθεί προηγουμένως για άλλο περιστατικό, κατηγορούμενος για «προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας» εις βάρος άλλης κοπέλας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ποινή κάθειρξης επτά ετών επιβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε έναν 26χρονο άνδρα για την απόπειρα βιασμού μιας 19χρονης φοιτήτριας, τον περασμένο Μάρτιο, στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη.

Ο 26χρονος, βουλγαρικής καταγωγής, κρίθηκε ένοχος για απόπειρα βιασμού και επικίνδυνη σωματική βλάβη, χωρίς να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά. Μετά την καταδίκη του, ο 26χρονος επέστρεψε στη φυλακή.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η 19χρονη φοιτήτρια αντιστάθηκε σθεναρά και κατά την πάλη που ακολούθησε έπεσε μαζί με τον δράστη σε παρακείμενη ρεματιά, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Καθώς η 19χρονη δεχόταν αλλεπάλληλα χτυπήματα στο κεφάλι, καλούσε απεγνωσμένα σε βοήθεια, μέχρι που τελικά κατάφερε να ξεφύγει. Η ίδια υπέστη εκχυμώσεις και εκδορές, ενώ η περιπέτεια που βίωσε της άφησε ψυχικά τραύματα, που μέχρι σήμερα δεν έχουν επουλωθεί, όπως κατέθεσε εξεταζόμενη από ψυχολόγο – πραγματογνώμονα.

«Με έχει τραυματίσει ψυχολογικά»

«Με έχει τραυματίσει ψυχολογικά, εδώ κι έναν χρόνο δεν κυκλοφορώ ακόμη και την ημέρα. Παθαίνω κρίσεις άγχους και ελέγχω τον χώρο γύρω μου. Συνεχίζω τις σπουδές μου αλλά αποφεύγω να περάσω από το σημείο του περιστατικού» ανέφερε στην κατάθεσή της, που διαβάστηκε στο δικαστήριο, καθώς η ίδια δεν παρέστη στο δικαστήριο θέλοντας να αποφύγει να συναντήσει τον δράστη.

«Η επιθυμία μου να μην έρθω συνδέεται με το άγχος, το στρες και τον φόβο στο ενδεχόμενο να βιώσω ξανά την ίδια κατάσταση» κατέθεσε χαρακτηριστικά.

Ο 26χρονος είχε συλληφθεί λίγο μετά την πράξη του, ως δράστης άλλου περιστατικού και συγκεκριμένα για «προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας», που φέρεται να τέλεσε νωρίτερα σε βάρος άλλης κοπέλας.

Αναγνωρίστηκε από τη φοιτήτρια και κατέστη κατηγορούμενος, ενώ έκτοτε κρατείται στις φυλακές. «Εγώ φταίω, έκανα λάθος. Δεν είχα στο νου μου να τη βιάσω, σκόπευα απλώς να τη χαϊδέψω» είπε ο 26χρονος στην απολογία του, ζητώντας συγγνώμη, ενώ ανέφερε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικής ουσίας.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα