ΑΘΗΝΑ
17:47
|
27.04.2024
Η έπαυλη του θρύλου της μουσικής Φρέντι Μέρκιουρι στο Λονδίνο είναι προς πώληση στην αγορά για προσφορές άνω των 30 εκατομμυρίων λιρών.
Ο εμβληματικός τραγουδιστής των Queen, Freddie Mercury
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η έπαυλη του θρύλου της μουσικής Φρέντι Μέρκιουρι στο Λονδίνο είναι προς πώληση στην αγορά για προσφορές άνω των 30 εκατομμυρίων λιρών. Η πρώην ερωμένη του Μέρι Όστιν, 72 ετών σήμερα, έχει την κυριότητα του σπιτιού καθώς ο εμβληματικός τραγουδιστής θέλησε το κληροδότησε σε αυτήν λίγο πριν πεθάνει.

Ο θρυλικός τραγουδιστής πλήρωσε 500.000 λίρες μετρητά για να αποκτήσει το ακίνητο το 1985, ωστόσο η αξία του έχει αυξηθεί εξήντα φορές από τότε.

Το Garden Lodge έχει γίνει ιερό για θαυμαστές από όλο τον κόσμο, οι οποίοι είναι γνωστό ότι άφηναν μηνύματα στον εκλιπόντα μουσικό στην μπροστινή πύλη.

Η Μέρι Όστιν το έβγαλε προς πώληση, με τις κατόψεις του να παραμένουν άγνωστες στο κοινό και μόνο δύο φωτογραφίες από το εσωτερικό της έπαυλης να κυκλοφορούν δημόσια. Δείχνουν ένα τμήμα της εισόδου και μια τραπεζαρία, με παραδοσιακά έπιπλα και κίτρινους τοίχους.

Το Λονδίνο έχει φιλοξενήσει πολλά σπίτια διασήμων μέσα στους αιώνες κι ένα από αυτά είναι του Μέρκιουρι. Η φωνή, το στυλ και το επίπεδο απόδοσης του αείμνηστου τραγουδιστή των Queen ήταν όλα στο υψηλότερο επίπεδο, και φήμες λένε πως η διακόσμηση του σπιτιού του ταίραζε αρκετά με την πομπώδη προσωπικότητα του Μέρκιουρι.

Χτισμένο σε νεο-γεωργιανό στιλ το 1907, η έπαυλη διαθέτει τραπεζαρία διπλού ύψους, γκαρνταρόμπα με καθρέφτες, μπαρ, βιβλιοθήκη και έναν κήπο ιαπωνικού στιλ με υδάτινα στοιχεία και τοπία.

Η Μαίρη Οστιν θυμάται την πρώτη φορά που είδε το Garden Lodge. Συνόδευε τον φίλο της Φρέντι Μέρκιουρι καθώς εκείνος έψαχνε για σπίτι στο Λονδίνο το 1980.

«Ήταν μια καλοκαιρινή μέρα, τα παιδιά έπαιζαν στον κήπο και εγώ ήμουν πίσω από τον Φρέντι καθώς μπαίναμε. Ήταν τόσο ήσυχα και τόσο γαλήνια, και αυτό συνεχιζόταν σε όλο το σπίτι», είπε η Οστιν, μιλώντας αποκλειστικά στο Bloomberg News από το εσωτερικό του ακινήτου στο Κένσιγκτον. Πρόσθεσε ότι ο Μέρκιουρι αποφάσισε να αγοράσει το σπίτι την ίδια μέρα.

«Ο Φρέντυ βγήκε έξω και είπε: Πες τους να το βγάλουν από την αγορά. Θα τους δώσω την τιμή που ζητούν τώρα».

Η πρώην έπαυλή του στο Λονδίνο μόλις βγήκε ξανά στην αγορά αλλά δεν υπάρχουν πουθενά πληροφορίες για αυτό, ούτε για την ακριβή τιμή του.

Αυτό συμβαίνει επειδή το μεσιτικό γραφείο Knight Frank που διαχειρίζεται την έπαυλη δεν έχει δημιουργήσει μια διαδικτυακή διαφήμιση για το σπίτι, προκειμένου να αποτρέψει όσους δεν έχουν τα χρήματα να «ενοχλούν» για να μάθουν την τιμή.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα