ΑΘΗΝΑ
20:39
|
15.05.2024
Ο εργάτης έχει διακομιστεί σε νοσοκομείο της Αθήνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

 Ένας 33χρονος εργάτης στη Φθιώτιδα τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι κατά την διάρκεια εργασιών, με αποτέλεσμα να διακομισθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας, σύμφωνα με καταγγελία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Π.Ε. Φθιώτιδας (ΕΚΠΕΦ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο 33χρονος εργάζεται σε ιδιωτική εταιρεία έργων που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας. Το ΕΚΠΕΦ πληροφορήθηκε το ατύχημα άμεσα, και ζήτησε ενημέρωση σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που λάμβανε η επιχείρηση στην κατεύθυνση της προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.

«Για μία ακόμη φορά καταγγέλλουμε την ανυπαρξία των ατομικών μέτρων προστασίας και των κανόνων υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας», γράφει στην ανακοίνωσή του το ΕΚΠΕΦ και συνεχίζει:

«Ζητούμε από τους αρμόδιους φορείς, και από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα να εξετάσουν τα αίτια του ατυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες όπου και σε όποιους αναλογούν. Απαιτούνται άμεσα κατάλληλες νομοθετικές πρωτοβουλίες ώστε να γίνουν αυστηρότεροι και πιο συχνοί οι έλεγχοι από το σώμα επιθεώρησης εργασίας και οι ποινές για την τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας και των κανόνων υγείας και ασφάλειας από όλους, ώστε να ελαττωθούν όσο γίνεται περισσότερο τα εργατικά ατυχήματα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρό βρέφος στη Βραυρώνα: Βρέθηκαν προθανάτια και μεταθανάτια χτυπήματα

Σφοδρός επικριτής του Σλοβάκου πρωθυπουργού ο 71χρονος δράστης

Χιλιάδες Καναδοί εγκαταλείπουν τα σπίτια τους λόγω πυρκαγιών

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Φίτσο μετά τη δολοφονική απόπειρα -Γνωστός λογοτέχνης ο φερόμενος δράστης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα