ΑΘΗΝΑ
01:03
|
05.05.2024
Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε, ότι στις ευρωεκλογές το κόμμα του θα ξεπεράσει το 17%.
Συνέντευξη Κασσελάκη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης μίλησε στον ΑΝΤ1, στην εκπομπή «Το πρωινό» με τον Γιώργο Λιάγκα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η συγκάλυψη στο έγκλημα των Τεμπών έγινε λόγω των συμφερόντων στον σιδηρόδρομο.

Επεσήμανε ότι έπρεπε να γίνει προανακριτική στη Βουλή για τα Τέμπη για να δούμε τις ποινικές ευθύνες, αναφέροντας: Για ποιον λόγο προστατεύει το «τζάκι» Μητσοτάκη το «τζάκι» Καραμανλή; Παροτρύνω όλους τους γονείς να πάρουν βουλευτή της Περιφέρειάς τους και να ζητήσουν προανακριτική για τον Καραμανλή. Παίζονται πολλά συμφέροντα στον σιδηρόδρομο. Εξαιτίας των συμφερόντων αυτών γίνεται η συγκάλυψη αυτή. Βρέθηκαν οστά των θυμάτων 10 μήνες μετά. Οι συγγενείς έχουν απέναντί τους ένα κράτος ατιμωρησίας.

Είναι ανθρώπινο λάθος, αλλά ανθρώπινο λάθος του υπουργού του, τόνισε, προσθέτοντας ότι δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει τηλεδιοίκηση και μετά άλλος υπουργός του να λέει ότι λειτουργούσε κανονικά. Υπάρχει πολιτική ευθύνη και κανείς δεν την έχει αναλάβει.

«Το όνειρό μου δεν είναι να γίνω πρωθυπουργός, αλλά να αφήσουμε μια παρακαταθήκη. Δεν γεννήθηκα για να κυβερνήσω τη χώρα, όπως ο κ. Μητσοτάκης», είπε αρχικά.

Για τη γνωριμία του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Ο κ. Διαματάρης μας γνώρισε. Με ρώτησε αν με ενδιέφερε το υπουργείο Ναυτιλίας, αλλά είπα όχι. Είχα απογοητευτεί από την πολιτική του, που είχε ανθρώπους δίπλα του όπως ο κ. Γεωργιάδης. Είχαμε λιτότητα. Πρέπει να μείνει κάτι στον κουμπαρά και δεν έμεινε τίποτα. Ο Τσίπρας άφησε 37 δις. έπρεπε να ήταν λιγότερα βέβαια. Εμείς παραλάβαμε μηδέν. Μου είχε μιλήσει για οικογενειοκρατία και έδωσε το ταμείο ανάκαμψης σε μεγάλες επιχειρήσεις. Όταν τον είδα εδώ είχα μια ανθρώπινη επικοινωνία».

Για τον Αλέξη Τσίπρα: «Δεν ξέρω τι ψήφισε. Ήταν ουδέτερος. Δεν ήταν ποτέ πίσω από τον Κασσελάκη. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Δεν με βοήθησε. Τον έχω δει αρκετές φορές, έχουμε μιλήσει στο τηλέφωνο πολλές φορές. Μου έχει πει ότι θα μου δίνει τη δική του οπτική γωνία, αλλά εγώ θα αποφασίζω».

Για την παρέμβασή του πριν το συνέδριο: «Όλο αυτό είναι στο παρελθόν. Εκεί είναι και το συνέδριο. Δεν σχολιάζω. Θεωρώ ότι έπρεπε να έχει έρθει στο συνέδριο. Δεν ενοχλήθηκα. Δεν το περίμενα. Είμαι σκληρό καρύδι. Έχω έναν σκοπό, να υπηρετήσω την κοινωνία. Αναμένω τα πάντα. Είμαι έτοιμος».

Για αυτούς που λένε ότι η εικόνα του είναι δεξιά: «Αυτοί με ψήφισαν για πρόεδρο. Ξέρουν ότι πρέπει να παλέψω απέναντι στο σύστημα. Δεν είναι η εικόνα μου μόνο. Επισκέφθηκα πολλές περιοχές, κυρίως λαϊκές συνοικίες».

Για τις ευρωεκλογές: «Θα ξεπεράσουμε αρκετά το 17%, θέλουμε να κάνουμε την ανατροπή. Παροτρύνω όσους θέλουν να κατέβουν στις ευρωεκλογές να κάνουν αίτηση στον iSyriza. Έχω στόχο ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ένα βαθιά κοινωνικό κόμμα. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι υπάρχει εναλλακτική λύση».

Για το ερωτηματολόγιο: «Κάναμε ερώτηση. Αρκετός κόσμος αναρωτιέται. Δεν θέλω να αλλάξει το όνομα. Είμαι υπερήφανος για το όνομα. Ο νέος πρόεδρος πρέπει να δίνει φωνή στα μέλη».

Για το αν θα μιλήσει με τον Τσίπρα ενόψει ευρωεκλογών: «Θα τον πάρω. Δεν έχουμε μιλήσει μετά το συνέδριο».

Για την Όλγα Γεροβασίλη: «Είχα πάντα καλή σχέση. Δεν ήθελε να ηγηθεί του κόμματος. Οι σύνεδροι έλεγαν “κάτω τα χέρια από τον Κασσελάκη“».

Για το αν αισθάνεται πρόεδρος υπό διορία: «Όχι, όποιος θέλει ας με αμφισβητήσει. Θα είμαστε μια σκιώδης κυβέρνηση με εξαιρετικά μυαλά. Με καθαρά χέρια».

Για το αν πιστεύει ότι θα γίνει πρωθυπουργός: «Ναι, το πιστεύω. Με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Για τη σχέση του με τον Πολάκη και γιατί δεν τον διέγραψε με φόντο τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών: «Είναι καλή. Έχω ένα σχέδιο. Έχουμε πάντα καλή σχέση. Έχουμε προσωπική σχέση. Ο Παύλος είναι ένας έντιμος άνθρωπος. Τον εκθειάζω σε θέματα Υγείας. Έχει βοηθήσει αρκετό κόσμο στην Υγεία. Έκανε μεγάλο λάθος ο Παύλος. Ο νομός Χανίων είναι υπέρ της ισότητας στον γάμο».

Για τη στράτευσή του: «Θα μείνω 15 μέρες. Είναι τιμή μου να υπηρετήσω την πατρίδα μου. Θα επέστρεφα και νωρίτερα στη χώρα αν δεν υπήρχε οικογενειοκρατία. Μακάρι να μπορούσαμε να είχαμε ένα μεγάλο κύμα αποδήμων. Θα ήθελα να μειωθεί ο πληθυσμός στην Αθήνα και να δημιουργήσουμε μικρά campus. Δε θα ζητήσω προνομιακή μεταχείριση. Δεν θα ζητήσω τίποτα. Δεν θα αποφασίσω εγώ για την καθημερινότητα μου. Ό,τι μου πουν θα κάνω».

Για τον Τάιλερ: «Θα παντρευτούμε στην Ελλάδα το καλοκαίρι. Θα είναι εκτός Αθηνών ο γάμος. Τα βράδια βρισκόμαστε κυρίως με φίλους. Είμαστε κοινωνικοί και οι δύο. Όταν είμαστε μόνοι μπορεί να δούμε μια σειρά. Μας αρέσει η τεκίλα. Μας αρέσει η φύση. Ο φυσιολατρικός τουρισμός είναι τεράστιο κεφάλαιο για την Ελλάδα. Την επόμενη εβδομάδα θα πάμε στην ορεινή Αρκαδία. Του αρέσει του Τάιλερ η Ελλάδα. Όταν αποφασίσαμε να κατέβω για πρόεδρος, σχεδιάζαμε να παντρευτούμε. Εκείνος θεωρούσε ότι θα κέρδιζα. Εγώ ότι θα πάω καλά. Μετά την ανακοίνωσή μου έλεγα ότι θα κερδίσω. Δύο εβδομάδες πριν έλεγε ότι θα κερδίσω. Τώρα που κέρδισα θα είμαστε στην Ελλάδα για πάντα».

Για τις επιχειρήσεις του και το πώς ζει: «Έχω κάποια μερίσματα. Θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να έρθουν όλες οι δραστηριότητες των εταιρειών εντός Ελλάδας. Δεν θα πω τι έχω και τι δεν έχω. Καταλαβαίνω πολύ καλά τα οικονομικά, την αλιεία και τη ναυτιλία. Έφυγα από τη Goldman Sachs οικειοθελώς διότι ήθελα να κάνω κάτι επιχειρηματικά».

Για το outing που έχει κάνει και το αν του κάνει καλό ή κακό σε σχέση με την πολιτική: «Μου είναι αδιάφορο. Η αλήθεια του καθενός είναι η αλήθεια του. Πρέπει να υπάρχει διαφάνεια στο lifestyle όλων των πολιτικών. Πρέπει να τα ξέρουμε όλα. Πρέπει να ξέρουν οι Έλληνες ποιος ζητάει την ψήφο τους. Ξέρουν όλοι πλέον ποιος είμαι».

Για τις δημοσκοπήσεις: «Πριν έρθω τα νούμερα ήταν χαμηλότερο. Παρέλαβα με 17% που δεν είναι ποσοστό για κυβέρνηση. Αυτό πρέπει να μεγαλώσει και προσκαλώ όλους τους προοδευτικούς πολίτες να συνεισφέρουν».

Για ποιον λόγο άφησε τη ζωή του στις ΗΠΑ: «Το ξενοίκιασα το σπίτι στο Μαϊάμι. Μου άρεσε εκεί. Αυτή η αμφιβολία για τα κίνητρά μου δεν με εκτοξεύσει ακόμα δημοσκοπικά. Ήρθα τον Απρίλιο του 2023 και ανακοινώθηκα στην 9η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Ήταν εθελοντισμός αυτό. Θα έτρεχα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είχα βλέψη για κάτι άλλο. Έτυχε και διεκδίκησα την αρχηγία. Ο Αλέξης με τίμησε και κάλυψα κάποια χλμ μαζί του. Τον αγαπάω σαν άνθρωπο. Δεν με πλήγωσε τα όσα έγιναν πρόσφατα. Ήμουν στην εκλογική επιτροπή. Έτρεξα μέχρι τις εκλογές. Στις 25 Ιουνίου ήμουν στο STAR όταν ο Αλέξης έκανε τη δήλωσή του. Είπα ότι πρέπει να παραμείνει πρόεδρος και θα τον στηρίξω. Είχα μια μικρή αναγνωρισιμότητα. Στις 29 Ιουνίου παραιτήθηκε. Πέρασε ένας μήνας και κανείς δεν είπε τίποτα και σκέφτηκα «θα βγω μπροστά». Το έκανα εθελοντικό. Είδα ένα κενό».

Κλείνοντας είπε: «Είναι ένας όμορφος, ηθικός αγώνας. Ζητάω από τους Έλληνες να με ακούσουν και ότι έχω καλά κίνητρα. Δεν αποτυγχάνεις στην πολιτική όταν έχεις αγνά κίνητρα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Ανδρουλάκης: Την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα