ΑΘΗΝΑ
05:20
|
02.05.2024
Ο πρόεδρος της Ουγγαρίας έχει τώρα έως και πέντε ημέρες για να επικυρώσει την απόφαση.
Οι βουλευτές ενέκριναν την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, με 188 ψήφους επί συνόλου 199 βουλευτών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Ουγγαρίας, Λάζλο Κόβερ, υπέγραψε την επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και διαβίβασε τη νομοθεσία στο γραφείο του προέδρου, σύμφωνα με τον ιστότοπο του κοινοβουλίου το Σάββατο.

Οι βουλευτές ενέκριναν την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ στις 26 Φεβρουαρίου, με 188 ψήφους επί συνόλου 199 βουλευτών, ξεπερνώντας το τελευταίο εμπόδιο πριν από το ιστορικό βήμα της σκανδιναβικής χώρας να τερματίσει την πολύχρονη ουδετερότητά της, ακολουθώντας την γείτονά της Φινλανδία.

Η ψηφοφορία στην Ουγγαρία τερμάτισε τις πολύμηνες καθυστερήσεις για την ολοκλήρωση της αλλαγής της πολιτικής ασφάλειας της Σουηδίας και ήρθε λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του Σουηδού πρωθυπουργού Ουλφ Κρίστερσον στη Βουδαπέστη, κατά την οποία υπεγράφη μια αμυντική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.

Η κυβέρνηση του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν αντιμετώπισε πιέσεις από τους συμμάχους του ΝΑΤΟ να συμβιβαστεί και να επισφραγίσει την ένταξη της Σουηδίας στη συμμαχία, καθώς είχε απομείνει, μετά την έγκριση από την Τουρκία, η μόνη χώρα που δεν είχε επικυρώσει τη συμφωνία.

Ο πρόεδρος της Ουγγαρίας έχει τώρα έως και πέντε ημέρες για να επικυρώσει την απόφαση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Συνάντηση Μπλίνκεν με το βασιλιά της Ιορδανίας για τη Γάζα

Φιλιππίνες και Κίνα σε νέα αντιπαράθεση για αμφισβητούμενο ύφαλο

Στο Δικαστήριο της Χάγης προσέφυγε ο Ισημερινός κατά του Μεξικού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα