ΑΘΗΝΑ
09:13
|
28.04.2024
Πιθανόν πολλές πληροφορίες να έχουν διαρρεύσει εκτιμά το γερμανικό περιοδικό που θεωρεί την συνομιλία πιθανά αυθεντική.
Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας δεν σχολίασε πληροφορίες για τον σάλο που έχει προκληθεί
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας ανησυχεί ότι είναι πιθανόν να έχει διαρρεύσει μεγάλος όγκος πληροφοριών και όχι μόνο το δημοσιευμένο κομμάτι των συζητήσεων μεταξύ Γερμανών αξιωματικών για χτύπημα στη Γέφυρα της Κριμαίας, αναφέρει το περιοδικό Spiegel.

Επικαλούμενο πηγές, το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η επίμαχη συνομιλία διεξήχθη από αξιωματικούς της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας μέσω ανοιχτών καναλιών στην πλατφόρμα WebEx, που χρησιμοποιείται συχνά για επαφές μεταξύ αξιωματικών με το γερμανικό υπουργείο Άμυνας και η οποία εκτιμάται πως είναι εύκολο να υποκλαπεί. Σημειώνει μάλιστα πως ένας από τους συμμετέχοντες στη συνομιλία συνδέθηκε στη διάσκεψη μέσω κινητού τηλεφώνου, καθώς βρισκόταν στη Σιγκαπούρη.

Από την πλευρά του, το γερμανικό υπουργείο Άμυνας δεν σχολίασε πληροφορίες για τον σάλο που έχει προκληθεί από ένα πιθανό γερμανικό σχέδιο επίθεσης στη Γέφυρα της Κριμαίας με χρήση πυραύλων Taurus, η καταγραφή της οποίας, σύμφωνα με το Der Spiegel, είναι πιθανώς αυθεντική.

«Παρακαλώ κατανοήστε ότι, κατά κανόνα, δεν σχολιάζουμε δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης και το περιεχόμενό τους», δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Άμυνας σε ανταποκριτή του TASS.

Από τη Ρώμη, όπου βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς ζήτησε ταχεία έρευνα για το περιστατικό, χαρακτηρίζοντάς το «πολύ σοβαρό ζήτημα», ενώ εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας ανέφερε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ότι ήδη η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Στρατιωτικής Αντικατασκοπείας «έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα» για διαρροές.

Την Παρασκευή, η αρχισυντάκτρια του ομίλου μέσων ενημέρωσης Rossiya Segodnya και του τηλεοπτικού καναλιού RT, Μαργκαρίτα Σιμονιάν, δημοσίευσε στο κοινωνικό δίκτυο VKontakte το πλήρες κείμενο μιας συνομιλίας μεταξύ Γερμανών αξιωματικών που συζητούσαν πώς θα βομβαρδίσουν τη γέφυρα της Κριμαίας.

Στη συνομιλία, που φέρεται να έλαβε χώρα στις 19 Φεβρουαρίου, συμμετείχαν ο επικεφαλής του τμήματος επιχειρήσεων και ασκήσεων της Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας της Bundeswehr και υπάλληλοι του κέντρου αεροπορικών επιχειρήσεων Space Command Fenske and Frostedt.

Μεταξύ άλλων, οι συνομιλητές πρότειναν να χωριστεί η όλη επιχείρηση σε στάδια και να στραφούν στο Ηνωμένο Βασίλειο για βοήθεια στον προγραμματισμό. Ένας από τους αξιωματικούς φέρεται να αναφέρει ότι  πύραυλοι Taurus θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την επίθεση όπως και γαλλικό μαχητικό Rafale.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, οι αξιωματούχοι φέρονται να συζήτησαν πως θα βρεθεί τρόπος ώστε να γίνει η επίθεση χωρίς να φανεί ότι εμπλέκεται η Γερμανία, προτείνοντας την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Λευκορωσία: 7 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την Ουκρανία μέχρι στιγμής φέτος

Εάν οι ΗΠΑ κατασχέσουν τα παγωμένα αποθέματα της Ρωσίας, η Μόσχα μπορεί να απαντήσει ανάλογα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα