ΑΘΗΝΑ
12:35
|
02.05.2024
Σύμφωνα με την Bild,το εργοστάσιο δεν θα λειτουργήσει ως το τέλος της βδομάδας ενώ το κόστος των ζημιών είναι εκατοντάδες εκατ. δολάρια.
Το εργοστάσιο της Tesla στη Γερμανία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η οργάνωση «Vulkan Group» ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση που έγινε νωρίτερα το πρωί σε πυλώνα ηλεκτρισμού εξαιτίας της οποίας έμεινε δίχως ρεύμα το τεράστιο εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο που παράγει ετησίως μισό εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Στην ανακοίνωση-μανιφέστο της αριστερής οργάνωσης που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Kontrapolis η ομάδα Vulkan εξηγεί ότι επέλεξε αυτόν τον τρόπο για να διαμαρτυρηθεί για την μόλυνση των υπόγειων υδροφόρων οριζόντων από την βιομηχανία ηλεκτροκίνησης Tesla σημειώνοντας πως καταναλώνει «τεράστιες ποσότητες από τον ήδη περιορισμένο πόσιμο υδάτινο πόρο για τα προϊόντα του».

Το ισχυρό συνδικάτο IG Metall είχε χαιρετίσει τα πρόσφατα σχέδια της βιομηχανίας για επέκταση των εγκαταστάσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ωστόσο στα τοπικά ΜΜΕ εμφανίστηκαν καταγγελίες εργαζομένων ή απολυθέντων που επικρίνουν τις υπερβολικά «ευέλικτες» εργασιακές σχέσεις.

Επιπλέον, τα σχέδια επέκτασης του εργοστασίου προκαλούν αντιδράσεις επειδή θα προκαλέσει περαιτέρω αποψίλωση τουλάχιστον 100 εκταρίων δάσους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας Bild, το εργοστάσιο δεν θα λειτουργήσει ως το τέλος της βδομάδας ενώ η πρώτη εκτίμηση για το κόστος των ζημιών είναι εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

Αντιδρώντας σε αυτή την ενέργεια ο ιδιοκτήτης και ιδρυτής της Tesla  Ίλον Μασκ αποκάλεσε τους Γερμανούς ακτιβιστές που ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης «τους πιο ηλίθιους οικοτρομοκράτες στη Γη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τούρκος αθλητής απειλείται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία επειδή ύψωσε παλαιστινιακή σημαία

Νεκρός και δεύτερος πληροφοριοδότης για τα προβλήματα στα Boeing 737

Έρευνα κατά του IDF για δολοφονίες παιδιών στη Δυτική Όχθη

Φονικές καταιγίδες στη νότια Βραζιλία, 10 επιβεβαιωμένοι νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα