ΑΘΗΝΑ
19:52
|
27.04.2024
Κατηγορούν τον Μασκ ότι τους απέλυσε χωρίς αιτία και δεν έχει καταβάλει τις αποζημιώσεις από τότε που απέκτησε το Twitter.
Ο Ίλον Μασκ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πρώην κορυφαία στελέχη του Twitter, συμπεριλαμβανομένου του πρώην διευθύνοντος συμβούλου, Παράγκ Αγκραουάλ, μήνυσαν τον Ίλον Μασκ ζητώντας περισσότερα από 128 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση απόλυσης.

Στη μήνυση που κατατέθηκε σε δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο τη Δευτέρα, τα τέσσερα πρώην στελέχη κατηγόρησαν τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Tesla ότι τους απέλυσε χωρίς αιτία και ισχυρίζονται ότι ο Μασκ δεν έχει καταβάλει τις αποζημιώσεις από τότε που απέκτησε την εταιρεία, που τώρα ονομάζεται X, εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο

«Υπό τον έλεγχο του Μασκ, το Twitter έχει γίνει ένας απατεώνας, που δυσκολεύει τους υπαλλήλους, τους ιδιοκτήτες, τους πωλητές και άλλους», ανέφεραν οι ενάγοντες στην αγωγή 39 σελίδων.

Ο Μασκ δεν πληρώνει τους λογαριασμούς του, πιστεύει ότι οι κανόνες δεν ισχύουν γι ‘αυτόν και χρησιμοποιεί τον πλούτο και τη δύναμή του για να επιτεθεί σε οποιονδήποτε διαφωνεί μαζί του.

Μεταξύ των στελεχών περιλαμβάνονται ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του Twitter Παράγκ Αγκραουάλ, ο πρώην οικονομικός διευθυντής Νεντ Σεγκάλ, η πρώην νομική διευθύντρια Βιτζάια Γκάντε και ο πρώην γενικός σύμβουλος Σον Έτζετ – όλοι τους απολύθηκαν μέσα σε λίγες ώρες αφότου ο Μασκ ανέλαβε τον έλεγχο του Twitter.

Στην αγωγή τους ισχυρίζονται ότι ο Μασκ αρνήθηκε να καταβάλει τις αποζημιώσεις ως μια μορφή εκδίκησης κατά των στελεχών, αφού αναγκάστηκε να προχωρήσει στη συμφωνία εξαγοράς ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από την οποία προσπαθούσε επί μήνες να ξεφύγει.

Επειδή ο Μασκ αποφάσισε ότι δεν ήθελε να πληρώσει τις αποζημιώσεις απόλυσης των εναγόντων, απλά τους απέλυσε χωρίς λόγο, στη συνέχεια επινόησε ψεύτικη αιτία και διόρισε υπαλλήλους των διαφόρων εταιρειών του για να υποστηρίξουν την απόφασή του, αναφέρεται στην αγωγή, που κατατέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στην Καλιφόρνια.

«Ισχυρίστηκε στις επιστολές του για την απόλυση ότι κάθε ενάγων διέπραξε “βαριά αμέλεια” και “εσκεμμένη παράβαση καθήκοντος”, χωρίς να παραθέσει ούτε ένα γεγονός προς υποστήριξη αυτού του ισχυρισμού», σημειώνεται στο κείμενο της αγωγής.

Οι Αγκραουάλ, Γκάντε και Σεγκάλ είχαν επίσης προηγουμένως μηνύσει τον Μασκ για να ανακτήσουν περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια σε νομικές αμοιβές που είπαν ότι τους οφείλονται – η εταιρεία διατάχθηκε να καταβάλει τις αμοιβές αυτές με δικαστική απόφαση πέρυσι.

Ο Μασκ και η X έχουν επίσης αντιμετωπίσει αγωγές από πωλητές, ιδιοκτήτες και επιχειρηματικούς εταίρους που ισχυρίζονται ότι η εταιρεία δεν έχει καταβάλει αυτά που τους οφείλονται. «Η άρνηση του Μασκ να πληρώσει τους ενάγοντες αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου και πρακτικής μη συμμόρφωσης με τις υποχρεώσεις πληρωμής του», ισχυρίζονται τα πρώην στελέχη στην αγωγή της Δευτέρας.

Τον «καίει» η βιογραφία του

Βασικό επίκεντρο της αγωγής της Δευτέρας είναι ένα ανέκδοτο που αναφέρεται στη βιογραφία του Μασκ που έγραψε ο δημοσιογράφος Ουόλτερ Άιζακσον και κυκλοφόρησε πέρυσι.

Εκεί ο Μασκ φέρεται να ισχυρίζεται ότι το κλείσιμο της συμφωνίας για εξαγορά του Twitter την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 – μία ημέρα πριν από το προγραμματισμένο κλείσιμο – και η άμεση απόλυση του Αγκραουάλ και των άλλων στελεχών θα τους απέτρεπε από το να παραιτηθούν και να διεκδικήσουν τις αποζημιώσεις τους, εξοικονομώντας στην εταιρεία περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια.

Το γρήγορο κλείσιμο της συμφωνίας ανάγκασε τον Αγκραουάλ να σπεύσει να στείλει τη δική του επιστολή παραίτησης, αλλά ήταν πολύ αργά∙ είχε ήδη απολυθεί και η πρόσβασή του στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είχε ανακληθεί.

Τα πρώην στελέχη ισχυρίζονται ότι πέρασαν μήνες προσπαθώντας να λάβουν τις αποζημιώσεις από την Χ πριν από την κατάθεση της αγωγής, αλλά ισχυρίζονται ότι η εταιρεία και η ηγεσία της «έχουν παρακρατήσει έγγραφα και έχουν προβεί σε άλλες ενέργειες που αποσκοπούν στην παρεμπόδιση της παρουσίασης των αξιώσεων των εναγόντων».

Εκτός από τις ίδιες τις αποζημιώσεις απόλυσης, η αγωγή ζητά επίσης δικαστική απόφαση που να υποχρεώνει τον Μασκ να καταβάλει τόκους επί των μη καταβληθέντων ποσών.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα