ΑΘΗΝΑ
08:14
|
02.05.2024
Σε τηλεφωνική επικοινωνία ο Αμερικανός υπουργός και ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσαν τη σημασία της διμερούς σχέσης και των αξιών ως συμμάχων στο ΝΑΤΟ,
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε παλαιότερη συνάντησή του με τον Άντονι Μπλίνκεν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ικανοποίησή του για τη συνεισφορά της Ελλάδας στην «ασφάλεια» της Ουκρανίας εξέφρασε απόψε με τηλεφώνημά του στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Ειδικότερα εξέφρασε τις ευχαριστίες της αμερικανικής κυβέρνησης για τη συνεχιζόμενη συνεισφορά της Ελλάδας στην ασφάλεια της Ουκρανίας καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ:

«Ο υπουργός και ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσαν τη σημασία της διμερούς σχέσης ΗΠΑ-Ελλάδας και των κοινών μας αξιών ως συμμάχων στο ΝΑΤΟ για την προώθηση της ειρήνης και της ευημερίας. Ο υπουργός ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη συνεχιζόμενη συνεισφορά της Ελλάδας στην ασφάλεια της Ουκρανίας».

Η τηλεφωνική επικοινωνία του Άντονι Μπλίνκεν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έγινε μερικές ώρες μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ουκρανία και την εκεί συνάντησή του με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Ισραήλ απειλεί με αντίποινα ενάντια της Παλαιστινιακής Αρχής λόγω Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Συνάντηση Μπλίνκεν με το βασιλιά της Ιορδανίας για τη Γάζα

Φιλιππίνες και Κίνα σε νέα αντιπαράθεση για αμφισβητούμενο ύφαλο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα