ΑΘΗΝΑ
23:04
|
27.04.2024
Ο 52χρονος επιχειρηματίας μπορεί να μην έχει επισκεφτεί ποτέ την αμερικανική Σαμόα, ωστόσο κέρδισε με 51 ψήφους έναντι 40 τον Μπάιντεν.
Ο Πάλμερ κέρδισε τον Μπάιντεν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αν και ο Τζο Μπάιντεν πήγε σε όλες τις πολιτείες όπου διεξάγονταν ψηφοφορίες για την ανάδειξη του υποψηφίου των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές χθες (5/3) «Σούπερ Τρίτη», μια και μόνη περιοχή του αντιστάθηκε: η αμερικανική Σαμόα, αρχιπέλαγος του Ειρηνικού, επέλεξε αντί γι’ αυτόν τον εντελώς άσημο διεκδικητή του χρίσματος Τζέισον Πάλμερ.

Κατά στατιστικές προβολές και προβλέψεις αμερικανικών ΜΜΕ, ο επιχειρηματίας, με 51 ψήφους, έναντι 40 του προέδρου Μπάιντεν, κέρδισε τους έξι αντιπροσώπους στο συνέδριο του κόμματος που διακυβεύονταν.

«Επιτέλους, κάτι ιδιαίτερο κι απροσδόκητο αυτή την αδιάφορη Σούπερ Τρίτη», σχολίασε μέσω X ο πολιτολόγος του πανεπιστημίου της Βιρτζίνιας Λάρι Σαμπάτο.

«Υ.Γ.: Δεν έχω ιδέα ποιος είναι αυτός», συμπλήρωσε, αναφερόμενος στον Τζέισον Πάλμερ.

Εξαιτίας του καθεστώτος της, δηλαδή του ότι είναι περιοχή και όχι πολιτεία, οι περίπου 40.000 κάτοικοι στην αμερικανική Σαμόα δεν έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές.

Η εσωκομματική ψηφοφορία των Ρεπουμπλικάνων στη Σαμόα θα γίνει μεθαύριο Παρασκευή. Μετά την Ουάσιγκτον και το Βερμόντ, αυτή ενδέχεται να είναι μια από τις τελευταίες ευκαιρίες που θα παρουσιαστεί στη Νίκι Χέιλι για να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο «άγνωστος» Τζέισον Πάλμερ

Ο μέχρι πρότινος άγνωστος υποψήφιος, ο επιχειρηματίας Τζέισον Πάλμερ, που έκανε την έκπληξη της βραδιάς δήλωσε στο στο Associated Press: «Έμαθα ότι είχα κερδίσει επειδή το κινητό μου πήρε φωτιά από μηνύματα φίλων και στελεχών της καμπάνιας μου».

Ο 52χρονος Πάλμερ είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν έχει επισκεφθεί την Αμερικανική Σαμόα.

«Η εκστρατεία μου έγινε εξ αποστάσεως, μέσω ομιλιών στο Zoom. Μίλησα στους πολίτες και άκουσα ό,τι τους απασχολούσε», είπε ο νικητής.

Εξαιτίας του καθεστώτος της, δηλαδή του ότι είναι περιοχή και όχι πολιτεία, οι περίπου 40.000 κάτοικοι στην αμερικανική Σαμόα δεν έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές. Η εσωκομματική ψηφοφορία των Ρεπουμπλικάνων στη Σαμόα θα γίνει μεθαύριο Παρασκευή.

Μετά την Ουάσιγκτον και το Βερμόντ, αυτή ενδέχεται να είναι μια από τις τελευταίες ευκαιρίες που θα παρουσιαστεί στη Νίκι Χέιλι για να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Πάλμερ, ο οποίος δεν έχει αναλάβει ποτέ πολιτικό αξίωμα, αποφάσισε να ξεκινήσει τη διεκδίκηση του χρίσματος για τον Λευκό Οίκο τον περασμένο Νοέμβριο. Επαγγελματικά, σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn, είναι συνέταιρος στην New Markets Venture Partners, ενώ στο παρελθόν εργάστηκε στο Ίδρυμα Bill και Melinda Gates, στη Microsoft και στην Kaplan.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα