ΑΘΗΝΑ
13:21
|
03.05.2024
Η εταιρεία διαθέτει περίπου 1.900 καταστήματα σε Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική, που πλήττονται ιδιαίτερα από το συνεχόμενο μποϊκοτάζ.
Οι περικοπές εργαζομένων ανέρχονται περίπου στο 10% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο γίγαντας λιανικής πώλησης του Κόλπου AlShaya Group, με έδρα το Κουβέιτ, ο οποίος κατέχει τα δικαιώματα εκμετάλλευσης των Starbucks στη Μέση Ανατολή, σχεδιάζει να απολύσει πάνω από 2.000 εργαζόμενους καθώς αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων λόγω του μποϊκοτάζ  που συνδέεται με τον πόλεμο στην Λωρίδα της Γάζας.

Οι περικοπές εργαζομένων ανέρχονται περίπου στο 10% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

«Ως αποτέλεσμα των συνεχώς δύσκολων συνθηκών τους τελευταίους έξι μήνες, λάβαμε τη θλιβερή και πολύ δύσκολη απόφαση να μειώσουμε τον αριθμό των συναδέλφων στα καταστήματά μας Starbucks Μέσης Ανατολής», ανακοίνωσε η AlShaya, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώσει τον αριθμό των θέσεων εργασίας που θα χαθούν.

Η Alshaya, ένας από τους μεγαλύτερους κατόχους franchise λιανικής με δικαιώματα σε δημοφιλείς δυτικές αλυσίδες, συμπεριλαμβανομένων των Cheesecake Factory και Shake Shack, λειτουργεί περίπου 1.900 καταστήματα Starbucks στο Μπαχρέιν, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, το Κουβέιτ, τον Λίβανο, το Μαρόκο, το Ομάν, το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία, την Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τα Starbucks είναι ένα από τα δυτικά εμπορικά σήματα που έχουν προκαλέσει κριτική από φιλοπαλαιστίνιους ακτιβιστές μετά την ισραηλινή επίθεση στην Λωρίδα της Γάζας και αποτελούν έναν από τους μεγάλους στόχους της εκστρατείας μποϊκοτάζ.

Συνέπειες από τις δράσεις μποϊκοτάζ αντιμετωπίζουν επίσης και τα McDonald’s, όπως ανέφερε τον Ιανουάριο ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ειδικά μετά την απόφαση ενός τοπικού franchise στο Ισραήλ να διανείμει δωρεάν γεύματα σε Ισραηλινούς στρατιώτες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Πυροσβεστική: Αύξηση σχεδόν 22% στις πυρκαγιές σε σχέση με το 2023

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη την ώρα που παραλάμβανε φάκελο με κοκαΐνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα