ΑΘΗΝΑ
14:37
|
01.05.2024
Προγραμματίζεται καλλιτεχνικό πρόγραμμα και πορεία προς τη βουλή, υπό τους ήχους του παλαιστινιακού τραγουδιού, «Mawtini».
Νεαρή Παλαιστίνια
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αφιερωμένες στις γυναίκες της Παλαιστίνης είναι οι εκδηλώσεις της ΑΔΕΔΥ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος – Ακροάματος (Π.Ο.Θ.Α.) κατά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου, που θα πραγματοποιηθούν αύριο, Παρασκευή, το μεσημέρι, στο κέντρο της Αθήνας.

Στην ανακοίνωσή της η Π.Ο.Θ.Α. εξηγεί ότι φέτος οφείλουμε να τιμήσουμε κατά την ημέρα της 8ης Μαρτίου τις γυναίκες της Παλαιστίνης γιατί αγωνίζονται καθημερινά για ελευθερία και ανεξαρτησία.

Με αυτή την αφορμή ζητά την κατάπαυση του πυρός, ασφαλή δίοδο για την ανθρωπιστική βοήθεια, την απελευθέρωση ομήρων και κρατουμένων, την απόρριψη του εκτοπισμού των Παλαιστινίων από τη Γάζα και τον τερματισμό αυτής της σύγκρουσης.

Εκφράζει επίσης την αντίθεσή της στο αντισυνταγματικό νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, που ψηφίζεται την ίδια μέρα και στηρίζει τον αγώνα των φοιτητών και της πανεπιστημιακής κοινότητας ενάντια στην απαξίωση των δημοσίων πανεπιστημίων.

Η συγκέντρωση στην Αθήνα προγραμματίζεται στις 12.00 και θα ξεκινήσει από την πλατεία Κλαυθμώνος, με σκοπό να ολοκληρωθεί με πορεία ως το Σύνταγμα.

Μεταξύ άλλων προγραμματίζεται πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και πορεία προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο, όπου το πλήθος καλείται να ενώσει τις φωνές του και να τραγουδήσουν όλοι μαζί το παλαιστινιακό τραγούδι «Mawtini» («Πατρίδα μου») απαιτώντας άμεση κατάπαυση του πυρός, δίκαιη ειρήνη και λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας, που έχει προγραμματίσει η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας από τις 11.00 ως τις 15.00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση σε συνεργασία της Ομοσπονδίας  με την Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα