ΑΘΗΝΑ
19:54
|
02.05.2024
Ο υπουργός αναφέρθηκε στη χθεσινή επίθεση στο λιμάνι της Οδησσού, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην χθεσινή πυραυλική επίθεση στην Οδησσό αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Απαντώντας σε ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Μάντζου, ο υπουργός δήλωσε πως το υπουργείο βρίσκεται «σε άμεση συνεργασία με τις ουκρανικές αρχές, έτσι ώστε να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση του γεγονότος», ενώ ξεκαθάρισε ότι «δεν υπήρξε άμεση απειλή ή κίνδυνος ζωής ή ακεραιότητας» για την ελληνική αποστολή.

«Βεβαίως υπήρξε μία επίθεση, η οποία αυτή τη στιγμή διερευνάται σε ότι αφορά τα αίτια και την πηγή», τόνισε ο υπουργός.

Αναφορικά με το περιεχόμενο της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Οδησσό, ο υπουργός Εξωτερικών απάντησε ότι «σήμερα το απόγευμα θα υπάρξει μία τηλεδιάσκεψη, με πρωτοβουλία της γαλλικής κυβέρνησης, μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών και υπουργών Άμυνας των κρατών-μελών της Ε.Ε., στην οποία θα συζητηθεί το ουκρανικό ζήτημα και τα περαιτέρω βήματα σε σχέση με την ενίσχυση του αμυντικού αγώνα της Ουκρανίας κατά της ρωσικής επιθετικότητας».

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, στόχος της επίθεσης «υψηλής ακρίβειας» ήταν μια αποθήκη κοντά στο λιμάνι της Οδησσού, την οποία υποστήριξε πως χρησιμοποιεί η Ουκρανία για την προετοιμασία επιθέσεων με θαλάσσια μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Ιρανικές αντιδράσεις για ρεπορτάζ του BBC με αφορμή τον φόνο έφηβης διαδηλώτριας

Μιχαλολιάκος: Έφεση κατά της αποφυλάκισης ασκεί ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα