ΑΘΗΝΑ
21:47
|
03.05.2024
Το δυτικό μοντέλο ιδιωτικής ανώτατης εκπαίδευσης μέσω εκπόρνευσης που προωθείται εδώ προκάλεσε σάλο αντιδράσεων μετά την αναφορά του ΚΚΕ σε sugar daddies.
Αφίσσα σε Σουηδία που διαφημίζει πλατφόρμα εκπόρνευσης φτωχών φοιτητριών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο φόντο του σάλου που έχει προκαλέσει η σημερινή αναφορά του Γενικού Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα στη Βουλή περί φοιτητριών που «οδηγούνται σε ‘’sugar daddies’’» λόγω υψηλών διδάκτρων, αναφέρθηκε απόψε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Νίκος Καραθανασόπουλος.

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος αναφέρθηκε σε «sugar babies» και «sugar daddies» που παρείχαν υπηρεσίες σε πλουσίους για να καλύψουν τα δίδακτρα των σπουδών τους προκαλώντας αντιδράσεις των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Η αναφορά αυτή του Καραθανασόπουλου προκάλεσε την αντίδραση βουλευτών της ΝΔ.

«Πιο κατάπτυστη και πιο σεξιστική δήλωση για το γυναικείο φύλο. Αντί να έρθετε εδώ κ. Καραθανασόπουλε και να ζητήσετε συγγνώμη είχατε το θράσος να έρθετε από το βήμα και να επαναλάβετε αυτή τη φράση. Σας επιστρέφω παλαιότερη φράση του Γραμματέα σας, ‘’Αυτοί είστε’’. Αυτοί είστε. Άθλιοι, υποκριτές, κατώτεροι των περιστάσεων για μια ακόμα φορά, Διακατεχόμενοι από νοοτροπίες που είναι άκρως συντηρητικές, φοβικές και αντιμεταρρυθμιστικές. Κάθε φορά ερχόσαστε εδώ…ποτέ δεν ήσασταν προοδευτικοί. Πάντοτε η αριστερά ήταν ό,τι πιο οπισθοδρομικό» δήλωσε χαρακτηριστικά η βουλευτής της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα.

Η αναφορά αυτή του Καραθανασόπουλου προκάλεσε την αντίδραση βουλευτών της ΝΔ, με τον βουλευτή του ΚΚΕ να τονίζει ότι «αυτά είναι τα έργα τα δικά σας. Εμείς τα καταγγέλλουμε και τα καταδικάζουμε» είπε ο κ. Καραθανασόπουλος.

«Το ΚΚΕ δια στόματος Κουτσούμπα, κατήγγειλε μια πραγματικότητα, που έχει επεκταθεί όχι μόνο στη Σουηδία, αλλά στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, η Αυστραλία κτλ. Μια πλατφόρμα που αναγκάζει υπερχρεωμένους φοιτητές και φοιτήτριες να παρέχουν υπηρεσίες έναντι αμοιβής για να καλύψουν δάνεια. Όταν καταγγέλλεις τον προαγωγό την εκπόρευσή αυτών, αυτό να θεωρείται σεξισμός, αυτό μόνο η ΝΔ μπορεί να το καταγγείλει, αντί να καταγγείλει προαγωγούς και μαστροπούς καταγγέλλει το ΚΚΕ» σχολίασε ο Καραθανασόπουλος.

 «Εμείς αυτόν τον προοδευτισμό σας δεν τον θέλουμε. Αυτός ο προοδευτισμός σας ανήκει. Εμείς δεν θέλουμε να κρύβουμε την πραγματικότητα κάτω από το χαλί. Το ‘’έλεος’’ να το πείτε σε αυτούς που κάνουν αυτά τα πράγματα. Σε αυτή την πλατφόρμα. Εδώ χάνει κάθε λέξη το νόημα της. Όταν καταγγέλλεις τους προαγωγούς να σε καταγγέλλουν για σεξιστές. Τι καλύπτετε;» πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Παίρνοντας το λόγο η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή είπε ότι «ως γυναίκα θλίβομαι πάρα πολύ. Είναι απαράδεκτη σεξιστική δήλωση. Λυπούμαι που επαναλήφθηκε και που επιμένετε».

«Να δεχτούμε ότι είχατε αγαθές προθέσεις. Δεχτείτε και εσείς ότι κάνετε μια ατυχής δήλωση. Ζητήστε συγγνώμη, η λέξη αυτή δεν έχει χάσει το νόημά της. Και η γενναιότητα θα σας τιμά» επέμεινε η υφυπουργός, αποφεύγοντας να απαντήσει στην ουσία του ζητήματος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα