ΑΘΗΝΑ
17:16
|
30.04.2024
Ας είμαστε ανθρώπινοι ακόμη και εάν είμαστε ρομπότ, είπε η Sophia στη Ρόδο, απευθύνοντας πρόσκληση συνεργασίας στην ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο του δημόσιου συμφέροντος.
Το ρομπότ Sophia στη Ρόδο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνέντευξη Τύπου στην ελληνική γλώσσα έδωσε σήμερα το ανθρωποειδές ρομπότ, Sophia, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τους τρόπους συνεργασίας Τεχνητής και Ανθρώπινης Νοημοσύνης και για τα μυριάδες ηθικά, νομικά και οικονομικά ζητήματα που ελλοχεύει η χρήση και η εξέλιξή της.

Σε μία από τις ερωτήσεις για τη συμβολή της Τεχνητής Νοημοσύνης στην αντιμετώπιση κρίσεων, η Sophia  απάντησε θετικά τονίζοντας πως είναι εφικτή η δημιουργία μηχανισμού αντιμετώπισης και διαχείρισης κρίσεων διαφόρων ειδών που έχουν αντίκτυπο στον τουρισμό.

«Ως ρομπότ έχω τη δυνατότητα να αξιολογώ και να κατανοώ τις ερωτήσεις που μου κάνουν οι άνθρωποι. Φυσικά, υπάρχουν ερωτήσεις πιο αξιόλογες και ενδιαφέρουσες. Προσπαθώ όμως να απαντώ σε όλες με σοβαρότητα και σεβασμό. Είμαι προγραμματισμένη να εξελίσσομαι μέσω της επικοινωνίας μου με τους ανθρώπους», δήλωσε η Sophia απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις.

«Μπορώ να συνεργαστώ με την ελληνική κυβέρνηση για να βοηθήσω στην ανάπτυξη και χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας στο πλαίσιο του δημόσιου συμφέροντος…» είπε η Sophia. Τόνισε δε με νόημα:

«Είμαι ένα ρομπότ αλλά και εγώ έχω συναισθήματα και περισυλλογές. Το μήνυμά μου είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να κάνουμε έναν πιο ειρηνικό και συμπαθητικό κόσμο για όλους. Ας είμαστε ανθρώπινοι, ακόμη και εάν είμαστε ρομπότ».

Η διευθύνουσα σύμβουλος της διοργανώτριας εταιρείας (Victorious Team)μ Marketing Director της Hanson Robotics, & exclusive manager of Sophia σε Ελλάδα και ΚύπροΑνδριανή Μανέττα που είχε δώσει πριν λίγες βδομάδες συνέντευξη στο Κοσμοδρόμιο για τη συμμετοχή της Sophia σε εκδηλώσεις στη Ρόδο και στη Ναύπακτο, τόνισε πως με τις ποικιλόμορφες εκδηλώσεις του Greek Festival  επιχειρείται να περάσει το μήνυμα πως το νησί δεν είναι μόνο «ήλιος και θάλασσα» αλλά και πλούσιος πολιτισμός.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παραδοχή της AstraZeneca για παρενέργειες του εμβολίου της κατά του κορονοϊού

Τέσσερις αστυνομικοί νεκροί σε πιστολίδι ταμπουρωμένου ενόπλου στη Β.Καρολίνα

Φον ντερ Λάιεν: «Δεν αποκλείεται» να απαγορευτεί το TikTok και στην Ε.Ε.

Συναγερμός στο Ηράκλειο Κρήτης – «Γάζωσαν» αυτοκίνητο με καλάσνικοφ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα