ΑΘΗΝΑ
11:31
|
06.05.2024
«Η στρατηγική της Δύσης στην Ουκρανία δεν λειτουργεί», τόνισε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός.
Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας υπενθύμισε το υψηλό επίπεδο διαφθοράς στην Ουκρανία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι πολιτικοί λόγοι μπορεί να υπερισχύουν της πραγματικής συμμόρφωσης της Ουκρανίας με τις απαιτήσεις που επιβάλλονται στις υποψήφιες για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση χώρες, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο.

«Μακάρι η Ουκρανία να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά όταν θα είναι έτοιμη να συμμορφωθεί με τα κριτήρια για τις υποψήφιες χώρες», είπε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός σε βίντεο που αναρτήθηκε στη σελίδα του στο Facebook εκφράζοντας ανησυχίες ότι θα επικρατήσουν καθαρά πολιτικά κριτήρια, αντί για κριτήρια πραγματικής ετοιμότητας της χώρας.

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας υπενθύμισε το υψηλό επίπεδο διαφθοράς στην Ουκρανία, υπογραμμίζοντας ότι οι εκτελεστικές αρχές της Ε.Ε. θεωρούν πολιτικά εσφαλμένο να μιλήσουν για αυτό το θέμα, ενώ τόνισε πως η διαδικασία ένταξης της Ουκρανίας στην Ε.Ε. δεν πρέπει να προχωρήσει όσο συνεχίζεται η στρατιωτική σύγκρουση.

«Προσπαθούμε να ανοίξουμε το θέμα της άμεσης κατάπαυσης του πυρός, της διακοπής των μαχών και της έναρξης των διαπραγματεύσεων», είπε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι η Ρωσία έχει σημαντικές οικονομικές αντοχές και ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ισχυρή εσωτερική υποστήριξη.

«Η στρατηγική της Δύσης στην Ουκρανία δεν λειτουργεί», πρόσθεσε το Ρόμπερτ Φίτσο, κάνοντας λόγο για μια αναγκαία αναθεώρηση, ενώ, τέλος, καταδίκασε τις σκέψεις για κατάργηση του δικαιώματος του βέτο στην λήψη αποφάσεων της Ε.Ε. και ζήτησε εκ νέου την προστασία της ευρωπαϊκής αγοράς από τις παραδόσεις ουκρανικών γεωργικών προϊόντων, που οδήγησαν στις πρόσφατες διαμαρτυρίες των αγροτών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λαβρόφ: Ανεξάρτητως νικητή στις εκλογές στις ΗΠΑ, η Ρωσία θα θεωρείται εχθρός

64 τετράγωνα σε έναν πολυπολικό κόσμο

Ο Σι Τζινπίνγκ σκοπεύει να αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ για πρώτη φορά από την 7η Οκτωβρίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα