ΑΘΗΝΑ
22:01
|
01.05.2024
Ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε το τραγικό περιστατικό, υποστηρίζοντας πως δεν συνδέεται με την κατάσταση στο ΕΣΥ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σοκ έχει προκαλέσει στη τοπική κοινωνία του Ηρακλείου Κρήτης ο θάνατος ενός 72χρονου καρκινοπαθούς, ο οποίος αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του, μην αντέχοντας τους φρικτούς πόνους εν αναμονή του -απαραίτητου για την χημειοθεραπεία του- φαρμάκου, το οποίο δεν υπήρχε στα φαρμακεία.

Σύμφωνα με όσα είχαν αναφέρει οι οικείοι του 72χρονου στο Ράδιο Κρήτη, μέσα στους δύο μήνες που περίμενε το φάρμακο ώστε να ξεκινήσει θεραπεία, ο όγκος του είχε αυξηθεί από τα 6 εκατοστά στα 9,5. Μετά την ανάδειξη του προβλήματος που περνούσε η οικογένεια, είχε ξεκινήσει προσπάθεια να βρεθεί το φάρμακο, όμως ο 72χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του την Κυριακή, με μια θηλιά στο λαιμό.

Ο άνδρας άφησε ένα σημείωμα στην οικογένειά του με το οποίο τους αποχαιρετούσε, ζητώντας τους συγγνώμη και εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή.

Στο σημείωμά του υπογράμμισε την ταλαιπωρία που είχε περάσει, μιας και δεν μπορούσε να κάνει ούτε την εξέταση με το ειδικό μηχάνημα PET SCAN στο ΠΑΓΝΗ, με την επόμενη λύση να ήταν η μετάβαση στην Αθήνα, όμως δεν υπήρχε η οικονομική δυνατότητα

Στο Ράδιο Κρήτη μίλησε ξάδελφος του 72χρονου, ο οποίος δήλωσε «μιλήσαμε είπε τελευταία φορά την Κυριακή και ουσιαστικά ήταν σαν να μας αποχαιρετούσε το ίδιο έκανε με όλους ευχαριστώντας τους για όλα. Τρέξαμε εμείς και τα παιδιά του αλλά δυστυχώς δεν τον προλάβαμε».

Η κόρη του με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγραψε: «Αυτός ήταν ο πατέρας μου. Καρκινοπαθής σε προχωρημένο στάδιο που διαλύθηκε μέσα στο διαλυμένο ΕΣΥ, με εξετάσεις που έπρεπε να κάνει εκτός νοσοκομείου, με το εξαντλημένο φάρμακο της χημειοθεραπείας που έπρεπε να βρει και να φέρει ο ίδιος στο νοσοκομείο, χωρίς καμία ψυχολογική υποστήριξη, από τον Άννα στον Καίάφα, με το port για την χημειοθεραπεία ήδη ένα μήνα στο σώμα του και τελικά αυτοκτόνησε την Κυριακή το μεσημέρι».

Γεωργιάδης: Του είχαμε κλείσει ραντεβού και δεν ήρθε

Σε παρέμβασή του στο Mega ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σχολίασε το περιστατικό, το οποίο χαρακτήρισε «τραγικό», υποστηρίζοντας όμως πως δεν συνδέεται με την κατάσταση στο ΕΣΥ.

«Ακούστηκε ότι την ευθύνη την έχει το ΕΣΥ. Δεν είναι ακριβές. Το φάρμακο είναι φθηνό, ήταν σε έλλειψη. Κάναμε παρέμβαση και είχαμε κλείσει ραντεβού στις 4 Μαρτίου και δεν προσήλθε. Μία μικρή αναμονή για εξετάσεις αυτού του είδους υπάρχει πάντα. Σε όλα τα συστήματα υγείας του κόσμου. Πλέον το φάρμακο δεν είναι σε έλλειψη», ανέφερε ο υπουργός. 

«Ένας βιοπαλαιστής διαλύθηκε μέσα σε ένα διαλυμένο ΕΣΥ»

Συλλυπητήρια προς την οικογένεια του 72χρονου απηύθυνε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας «Νέα Αριστερά», Αλέξης Χαρίτσης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δίνοντας έμφαση στη στάση της κυβέρνησης απέναντι στη δημόσια υγεία.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

Πριν από λίγο διάβασα μια είδηση που με συγκλόνισε.

Ένας άνθρωπος 72 χρονών, καρκινοπαθής, έδωσε τέλος στην ζωή του γιατί δεν μπορούσε να αντέξει τους πόνους. Όπως αναφέρουν οι συγγενείς του, περίμενε πολύ καιρό το φάρμακο της χημειοθεραπείας που δεν υπήρχε στα φαρμακεία.

Ένας άνθρωπος της βιοπάλης διαλύθηκε μέσα σε ένα διαλυμένο ΕΣΥ. Είναι χιλιάδες οι συμπολίτες μας που ανεβαίνουν αυτό τον Γολγοθά καθημερινά.

Και από την άλλη, ο κυνισμός μιας κυβέρνησης που αντιμετωπίζει την δημόσια υγεία ως ένα προϊόν που δεν αποδίδει κέρδος.

Το είχε πεί εξάλλου δημόσια ο πολιτευτής της Ν.Δ. πριν από τις εκλογές: Δεν υπάρχει λόγος να κάνεις κάτι παραπάνω για έναν καρκινοπαθή σε τελικό στάδιο αφού κοστίζει πολύ.

Όμως το 2024 δεν αξίζει σε κανέναν να υποφέρει αβοήθητος. Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την φρίκη ως κανονικότητα.

Στηρίζουμε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζόμενων στο ΕΣΥ να κρατήσουν όρθιο ένα τραγικά υποβαθμισμένο και υποχρηματοδοτούμενο σύστημα υγείας.

Τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια ενός ανθρώπου που θα μπορούσε να είναι ο δικός μας άνθρωπος.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα