ΑΘΗΝΑ
19:12
|
05.05.2024
Η υπόθεση βιασμού της, ανήλικης τότε, αθλήτριας ήταν εκείνη η οποία ξεκίνησε το κίνημα του ελληνικού metoo στις αρχές του 2021.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξεκίνησε σήμερα η δίκη του 40χρονου προπονητή ιστιοπλοΐας στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο, για το κακούργημα του βιασμού εις βάρος της τότε ανήλικης αθλήτριας Αμαλίας, για το οποίο είχε απαλλαχθεί πρωτόδικα

Η δίκη ξεκίνησε κεκλεισμένων των θυρών με την κατάθεση της νεαρής αθλήτριας, ύστερα από αίτημα των δικηγόρων της. Οι συνήγοροι υπεράσπισης του 40χρονου κατηγορούμενου αντέτειναν ότι η καταγγέλλουσα δεν μπορεί να επικαλείται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, καθώς έχει δώσει συνεντεύξεις και έχει δημοσιοποιήσει αποσπάσματα των καταθέσεών της, ενώ τόνισαν πως η νεαρή αθλήτρια έχει μιλήσει για όσα βίωσε στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ. Η υπόθεση της ήταν εκείνη η οποία ξεκίνησε το κίνημα του ελληνικού metoo στις αρχές του 2021.

Η έδρα ζήτησε από την καταγγέλλουσα διευκρινίσεις για το ντοκιμαντέρ:

Πρόεδρος: Πείτε μας για αυτό το ντοκιμαντέρ.

Καταγγέλλουσα: Δεν έχω μιλήσει στα ΜΜΕ ούτε στα κανάλια.

Πρόεδρος: Γιατί να πάτε σε κανάλι; Αυτό θα βγάλει απόφαση; Πείτε μας για το ντοκιμαντέρ.

Καταγγέλλουσα: Σε αυτό το ντοκιμαντέρ δεν υπάρχουν λεπτομέρειες, είναι ένα γενικό πλαίσιο που μιλάει γενικά για τις γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί στην Ελλάδα.

Ακολουθώντας τη σχετική εισαγγελική πρόταση, η έδρα αποφάσισε η κατάθεση της αθλήτριας να πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών, όπου η παθούσα κλήθηκε να καταθέσει εκ νέου για την σεξουαλική κακοποίηση που είχε υποστεί κατ’ εξακολούθηση, από την ηλικία των 11 ετών και για τα επόμενα 3 χρόνια. 

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια, χωρίς να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά και εκτίει ποινή κάθειρξης 13 ετών. Όμως, με οριακή πλειοψηφία, αθωώθηκε για την κατηγορία του βιασμού κατ’ εξακολούθηση. Μια εβδομάδα μετά την απόφαση, η Εισαγγελέας Εφετών άσκησε έφεση, ζητώντας να επανεξεταστεί η απόφαση αναφορικά με το σκέλος του βιασμού. 

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που έπεσε με αυτοκίνητο στο λιμάνι της Πάτρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα