ΑΘΗΝΑ
08:19
|
27.04.2024
«Έχουμε μπροστά μας έναν δύσκολο προϋπολογισμό. Πρέπει να ξέρουμε αν θα υλοποιηθεί» δικαιολογήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Τέλος το Δώρο Πάσχα από τον Μητσοτάκη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Και επίσημα τέλος στα σενάρια για έκτακτο «Δώρο Πάσχα 2024», με τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη να το ανακοινώνει από τον αέρα του ΣΚΑΪ. Η συζήτηση είχε ανοίξει από τα Χριστούγεννα, με τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού να αναμένουν το επίδομα, το οποίο θα δώσει μία μικρή ανάσα στον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Το οικονομικό επιτελείο φαίνεται πως αναζήτησε τα κονδύλια που θα έδιναν δημοσιονομικά περιθώρια για ένα επιπλέον επίδομα, ωστόσο αυτά δεν βρέθηκαν τελικά.

Όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, «δεν θα δώσουμε επίδομα Πάσχα. Έχουμε μπροστά μας έναν δύσκολο προϋπολογισμό. Πρέπει να ξέρουμε αν θα υλοποιηθεί», με τους δικαιούχους να απογοητεύονται και πάλι, μετά το σημερινό δημοσίευμα των Νέων πως η απόφαση για το «δώρο» θα κλείδωνε μέσα στον Απρίλιο.

Ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για έκτακτη οικονομική ενίσχυση προς το τέλος του χρόνου. «Θα μπορούσα να σκεφτώ ότι έρχονται εκλογές και άρα «δώσε κάτι», αλλά δεν θα το κάνω. Δεν θα δώσουμε επίδομα Πάσχα. Αν πρέπει να κάνουμε κάτι, θα κάνουμε κάτι στο τέλος του χρόνου».

Υπενθυμίζεται πως πέρυσι το Πάσχα είχε δοθεί μόνο στους συνταξιούχους που δεν είχαν πάρει αύξηση στη σύνταξή τους λόγω προσωπικής διαφοράς. Αντίθετα, τα Χριστούγεννα του 2023 δόθηκε «επιταγή ακρίβειας» – που ονομάστηκε επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης- σε περισσότερες ομάδες και συγκεκριμένα:

  • Από 175 ευρώ έως 1.400 ευρώ έλαβαν οι 800.000 δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ.
  • Έκτακτη ενίσχυση ύψους 150 ευρώ έλαβαν 1.055.000 συνταξιούχοι χωρίς προσωπική διαφορά και κύρια σύνταξη έως 700 ευρώ.
  • Έκτακτη ενίσχυση ύψους 150 ευρώ έλαβαν 33.000 δικαιούχοι του επιδόματος ανασφάλιστου υπερήλικα.
  • Επιπλέον 50% του μηνιαίου επιδόματος έλαβαν 210.000 δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου επιδόματος.
  • Έκτακτη ενίσχυση 200 ευρώ έλαβαν 225.000 δικαιούχοι λοιπών επιδομάτων του e-ΕΦΚΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα