ΑΘΗΝΑ
13:31
|
27.04.2024
Η Ρένα Δούρου και άλλοι πέντε πρωτοδίκως αθωωθέντες δεν θα δικαστούν σε δεύτερο βαθμό καθώς το Τριμελές Εφετείο έκρινε ως εκπρόθεσμη την έφεση του εισαγγελέα.
Ρένα Δούρου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και άλλοι πέντε πρωτοδίκως αθωωθέντες δεν θα δικαστούν σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση της φονικής πλημμύρας στη Μάνδρα με τους 25 νεκρούς, καθώς το Τριμελές Εφετείο έκρινε ως εκπρόθεσμη την έφεση του εισαγγελέα.

«Η έφεση του Εισαγγελέα ήταν εκπρόθεσμη χωρίς να υπάρχει λόγος ανωτέρας βίας. Ως εκ τούτου, η ασκηθείσα έφεση απορρίπτεται ως απαράδεκτη», ανέφερε η πρόεδρος του δικαστηρίου.

Οι νομικοί παραστάτες των κατηγορουμένων, που πρωτόδικα αθωώθηκαν, αλλά μετά την έφεση κάθισαν και πάλι στο εδώλιο, στην προηγούμενη συνεδρίαση έστρεψαν τα «βέλη» τους κατά της κίνησης του αρμόδιου εισαγγελέα, κάνοντας λόγο για εκπρόθεσμη έφεση αλλά και για μη αντίκρουση του σκεπτικού της πρωτόδικης απόφασης.

Στην πράξη, η απόφαση του δικαστηρίου σημαίνει πως η Ρένα Δούρου και οι συγκατηγορούμενοί της, οι οποίοι πρωτόδικα είχαν απαλλαγεί από κάθε κατηγορία, δεν θα καθίσουν στο εδώλιο και η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί για οκτώ κατηγορούμενους. 

Πρόκειται για στελέχη της αυτοδιοίκησης και αρμόδιων υπηρεσιών, που πρωτόδικα καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από 4 έως 6 χρόνια, με αναστολή, κατά περίσταση για ανθρωποκτονία εξ αμέλειας διά παραλείψεως, πρόκληση πλημμύρας και σωματικές βλάβες εξ αμέλειας κατά συρροή.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζεμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Πυρά της αντιπολίτευσης για περίεργη διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα