ΑΘΗΝΑ
19:33
|
28.04.2024
Η Μόσχα, από στρατιωτική-τεχνική σκοπιά, είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα σε περίπτωση που τεθεί ζήτημα ύπαρξης της χώρας, δήλωσε ο Βαλντίμιρ Πούτιν.
Ο ρωσικός πύραυλος Iskander-M, μπορεί να μεταφέρει πυρηνικές κεφαλές για αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κίνα πάντα υποστήριζε ότι οι πυρηνικές δυνάμεις οφείλουν να τηρούν την έννοια της κοινής ασφάλειας και στην παρούσα φάση πρέπει να συμβάλουν στην αποκλιμάκωση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Γουάνγκ Γουένμπιν, σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ότι η Ρωσία δεν θεωρεί πως θα μπορούσε να ληφθεί «βιαστικά» μια απόφαση για χρήση πυρηνικών όπλων, ούτε βλέπει καμιά ανάγκη να χρησιμοποιηθούν τέτοια όπλα στον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά παραμένει σε ετοιμότητα αν κάτι τέτοιο χρειαστεί.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον Ρώσο δημοσιογράφο Ντμίτρι Κισέλεφ, ο Βλαντίμιρ Πούτιν τόνισε ότι η Μόσχα παραμένει από στρατιωτική-τεχνική σκοπιά έτοιμη να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα σε περίπτωση που τεθεί ζήτημα ύπαρξης της χώρας ή κινδύνου για την κυριαρχία και την ανεξαρτησίας της, προϋποθέσεις που διατυπώνονται στην σχετική Στρατηγική.

«Δεν γνωρίζω ακριβώς τις δηλώσεις από τη ρωσική πλευρά», επεσήμανε ο Κινέζος διπλωμάτης, «αλλά θα ήθελα να σημειώσω ότι τον Ιανουάριο του 2022, οι πέντε πυρηνικές δυνάμεις εξέδωσαν κοινή δήλωση για την πρόληψη του πυρηνικού πολέμου, τονίζοντας ότι ένας πυρηνικός πόλεμος δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να έχει νικητή. Η Κίνα επισημαίνει την προσοχή σε αυτό και η ρωσική πλευρά έχει επανειλημμένα επιβεβαιώσει αυτήν την αρχή».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Άσαντ καλεί σε αραβική αλληλεγγύη για να διασφαλιστεί η σταθερότητα στην περιοχή

Tα νομικά του σχεδίου Ανάν: Τι φοβερό μας μαθαίνουν για την Ελλάδα και την Κύπρο

Η Λατινική Αμερική συμμετέχει στην 5η διάσκεψη του Συνδέσμου Κοινοβουλευτικών για το Αλ Κουντς

Μακρόν: Τα πυρηνικά όπλα της Γαλλίας θα πρέπει να αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής αμυντικής συζήτησης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα