ΑΘΗΝΑ
19:49
|
27.04.2024
Ο επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ ανέφερε πως ο IDF γνώριζε τις συντεταγμένες του κέντρου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Eπίθεση εξαπέλυσαν οι ισραηλινές δυνάμεις στο μεγαλύτερο κέντρο διανομής τροφίμων της κατεστραμμένης από τον πόλεμο Λωρίδας της Γάζας, σκοτώνοντας τουλάχιστον έναν εργαζόμενο της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστινίους Πρόσφυγες (UNRWA) και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους.

«Τουλάχιστον ένα μέλος του προσωπικού της UNRWA σκοτώθηκε και άλλοι 22 τραυματίστηκαν όταν οι ισραηλινές δυνάμεις έπληξαν ένα κέντρο διανομής τροφίμων στο ανατολικό τμήμα της Ράφα», ανέφερε νωρίτερα η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως οι νεκροί από την ισραηλινή επίθεση έχουν φθάσει τους πέντε.

«Δεν έχουμε ακόμη περισσότερες πληροφορίες για το τι ακριβώς συνέβη, ούτε για τον αριθμό του προσωπικού της UNRWA που έχει πληγεί», σχολίασε νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος της UNRWA, Ζιλιέτ Τούμα. 

«Η UNRWA χρησιμοποιεί αυτή την εγκατάσταση για να διανέμει τα απαραίτητα τρόφιμα και άλλα σωτήρια είδη σε εκτοπισμένους στη νότια Γάζα».

«Η σημερινή επίθεση σε ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα κέντρα διανομής της UNRWA στη Λωρίδα της Γάζας έρχεται καθώς τα αποθέματα τροφίμων εξαντλούνται, η πείνα είναι εκτεταμένη και, σε ορισμένες περιοχές, μετατρέπεται σε λιμό», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της υπηρεσίας, Φιλίππε Λαζαρίνι, αποκαλύπτοντας πως η UNRWA γνωστοποιεί καθημερινώς τις συντεταγμένες όλων των εγκαταστάσεων της στη Λωρίδα της Γάζας στα εμπλεκόμενα μέρη της σύγκρουσης.

«Ο ισραηλινός στρατός έλαβε χθες τις συντεταγμένες, συμπεριλαμβανομένης αυτής της εγκατάστασης», τόνισε και συνέχισε:

«Ο ΟΗΕ, το προσωπικό του, οι εγκαταστάσεις και τα περιουσιακά του στοιχεία πρέπει να προστατεύονται ανά πάσα στιγμή. Από τότε που ξεκίνησε αυτός ο πόλεμος, οι επιθέσεις κατά των εγκαταστάσεων, των αυτοκινητοπομπών και του προσωπικού του ΟΗΕ έχουν γίνει συνηθισμένες, σε μια κατάφωρη περιφρόνηση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου. Ζητώ για άλλη μια φορά να διεξαχθεί ανεξάρτητη έρευνα για αυτές τις παραβιάσεις και την ανάγκη λογοδοσίας».

Μόλις στις αρχές του μήνα, ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε επίθεση κατά πεινασμένων αμάχων σε σημείο διανομής τροφίμων, την ώρα που προσπαθούσαν να προσεγγίσουν φορτηγά που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια, σκοτώνοντας 112 Παλαιστίνιους και τραυματίζοντας περισσότερους από 700.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα